Voor 24e keer ISCOMS voor (inter)nationale studenten in UMCG

0
379

Ruim 700 biomedische studenten uit meer dan 60 verschillende landen komen naar Groningen voor het International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS). Dit jaar zijn onder andere Nobelprijswinnaars prof. Ben L. Feringa en prof. Sir Tim Hunt aanwezig als keynote-speaker. ISCOMS vindt dit jaar plaats van 6 t/m 9 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

ISCOMS wordt voor de 24e keer georganiseerd en staat bekend als een van de meest vooraanstaande biomedische studentencongressen in de wereld. Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren hun onderzoek; voor hen biedt ISCOMS vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière.

Internationale toponderzoekers

Bekende sprekers tijdens het congres zijn de internationale toponderzoekers Prof. dr. Sir Tim Hunt  van Cancer Research UK, prof. dr. Ben Feringa van de Rijksuniversiteit Groningen en Esther Consten MD PhD van Meander Medisch Centrum. Dit jaar zal professor Hunt, Nobelprijswinnaar voor de geneeskunde in 2001, een lezing geven over zijn baanbrekende onderzoek naar de rol van celcyclus bij de celdeling. Hij deed ontdekkingen over de rol  van enkele centrale moleculen in de regulatie van de celcyclus.  Daarnaast komt professor Ben Feringa  spreken over zijn onderzoek naar de kleine nanomotoren waarmee hij in 2016  de Nobelprijs voor Scheikunde won. Ook komt  Esther Consten MD PhD spreken. Zij is werkzaam bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort; zij was daar drijvende kracht achter de introductie van drie operatiekamers waar robotchirurgie wordt toegepast.

ISCOMS

Daarnaast is er voor de deelnemers van ISCOMS een interactieve workshop over het uitvoeren van een intubatie in de luchtpijp.  Het is een workshop waarbij studenten zelf kunnen gaan intuberen.

Het ISCOMS biedt studenten uit de hele wereld een platform om hun onderzoek te presenteren aan een groot en internationaal publiek. Daarnaast zijn er tal van workshops op ieder biomedisch vlak.  Verder is er een royaal en uitgebreid sociaal programma.

Meer informatie is te vinden op www.iscoms.com.

Vorig artikelVoorspellen uiterlijk met DNA helpt politieonderzoek
Volgend artikelChemotherapie thuis op de bank
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.