Erkenning voor de Zakkaartjes App: einde aan de ‘waaier in de borstzak’

Array

De ‘Zakkaartjes App’ voor zorginstellingen heeft een zilveren ‘Dutch Interactive Award’ gewonnen. De bedenker, het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en de uitvoerder, het bedrijf Interactive Studios namen de award behorend bij de tweede prijs op 1 juni in ontvangst in de Beurs van Berlage.
De winnende applicatie voor mobieltje of tablet vervangt alle ouderwetse zakkaartjes waarop protocollen en werkinstructies staan voor artsen, verpleegkundigen en andere hulpverleners. Veel zorgprofessionals lopen nog altijd rond met een hele waaier aan kaartjes in de borstzak. Dankzij de app kunnen ze nu altijd de actueelste versie van elk kaartje snel raadplegen. De app biedt ook mogelijkheden om meer te doen met video en interactiviteit. “We wisten dat we een heel mooie app hadden bedacht, maar dat dit nu ook zo erkend wordt door deze prijs had ik niet verwacht”, zegt researchverpleegkundige Maaike van den Heuvel, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling. “We zijn er superblij mee!” Het Albert Schweitzer ziekenhuis bedacht de Zakkaartjes App twee jaar geleden en vond in Interactive Studios de juiste partner om het idee te ontwikkelen. De app draait al geruime tijd naar volle tevredenheid in het ziekenhuis in Dordrecht.

Eigenaar van Interactive Studios Thomas Timmers: “Voor ons als bureau is dit wel de kers op een toch al hele mooie taart. Als je kijkt tussen welke grote bedrijven we hier staan – KLM, Heineken, Volkswagen – is het heel mooi te zien dat wij samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis een award winnen! Daar zijn we trots op en dat mag het ziekenhuis zeker ook zijn.” De Zakkaartjes App is niet alleen in het Albert Schweitzer ziekenhuis succesvol. Timmers: “We hebben het technisch zo gebouwd dat elke zorginstelling er gebruik van kan maken en haar eigen ‘kaartjes’ kan beheren.” Organisaties die meer informatie willen, kunnen terecht op www.zakkaartjesapp.nl
De Dutch Interactive Awards is een jaarlijkse bijeenkomst waar de beste interactieve en digitale oplossingen kans maken op een prijs. Het juryoordeel over de Zakkaartjes App luidde: “Goed voorbeeld van corporate innovatie van binnenuit. Een mooi voorbeeld van inzet van technologie voor een lang bestaand en hardnekkig probleem in ziekenhuizen. De case heeft veel potentie en het bureau gaat hier zeker de vruchten van plukken.”

Bron: Albert Schweitzer ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen