Bernhoven sluit 2016 af boven verwachting

Array

De nieuwe strategie van Bernhoven met focus op zinnige zorg begint zijn vruchten af te werpen. Bernhoven presenteert over het boekjaar 2016 een positief financieel resultaat van € 3,9 miljoen. Met dit resultaat wordt de solvabiliteit van het ziekenhuis verder versterkt en dit zorgt voor een goede uitgangspositie naar de toekomst.

De strategie van Bernhoven, waarbij toekomstbestendige zorg voor de regio zich steeds duidelijker manifesteert, is volledig ingebed in het nieuwe organisatiemodel van het ziekenhuis. In oktober 2016 is het nieuwe organisatiemodel geïntroduceerd in de organisatie. Vanuit de drie hoofdactiviteiten van de zorgprofessional: adviseren, behandelen en begeleiden is de zorgorganisatie ingericht in vier zorgmodellen. Deze zorgmodellen Acute Zorg, Diagnose & Indicatiestelling, Interventie Zorgstraten en Chronische Zorg kennen ieder hun eigen karakter en expertise.

In de nieuwe structuur en de daarbij gepaard gaande nieuwe manier van werken stellen we zeker dat onze patiënt een nog betere begeleiding en behandeling gaat ontvangen. De eerste signalen van hoe patiënten onze nieuwe manier van werken ervaren zijn goed. De patiënttevredenheid is op Zorgkaart Nederland gestegen naar een 8,5 en het aantal patiënten dat Bernhoven aanbeveelt aan familie vrienden en kennissen is gestegen naar 90 procent.

Naast de introductie van het nieuwe organisatiemodel is er verder uitvoering gegeven aan de kwaliteitsinitiatieven met innovatief karakter. Hierbij focussen professionals van Bernhoven zich op het geven van ‘zinnige zorg’ waarbij de patiënt centraal staat. In totaal zijn er nu 59 initiatieven geïmplementeerd die deze nieuwe werkwijze tastbaar maken.

Vertrouwen in de toekomst

Bernhoven ziet de toekomst van het ziekenhuis en de zorg voor patiënten in de regio met vertrouwen tegemoet. In nauwe samenwerking met patiënten, huisartsen, verzekeraars en andere zorgpartners, is er een groot draagvlak voor de nieuwe koers. Ook voor 2017 verwacht de directie een positief financieel resultaat, dit positieve resultaat gaat tevens aangewend worden om de solvabiliteit verder te versterking richting de gewenste 20 procent.

Bron: Bernhoven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen