Herstel van de financiële resultaten Centramed in 2016

Array

Medische aansprakelijkheidsverzekeraar Centramed sluit 2016 af met een positief resultaat. Dat maakte de onderlinge waarborgmaatschappij vrijdag 9 juni tijdens de algemene ledenvergadering bekend.

Positief resultaat
2016 was een veelbewogen jaar, waarin de vertrouwde basis werd geborgd en grondig is gebouwd aan een steviger fundament voor de toekomst. Belangrijke uitdagingen waren onder andere het keren van het negatieve bedrijfsresultaat van 2015 en het voldoen aan de nieuwe Solvency II eisen. Mede dankzij alle genomen maatregelen en de adequate herverzekeringsdekking laat Centramed eind 2016 een positief resultaat zien van € 701.000.

Solvabiliteit boven norm

In 2016 is met succes gewerkt aan het herstel van de financiële resultaten van de onderlinge. Per 31 december 2016 is de solvabiliteit van Centramed 155%. Dit is boven de interne minimumnorm van 150%. Hiermee voldoet Centramed aan de Europese kapitaaleisen voor verzekeraars.

Ontwikkelingen

De stijging van het aantal claims en de gemiddelde schadelast blijft een belangrijk aandachtspunt voor Centramed en haar leden. Ondanks deze ontwikkelingen en spannende vraagstukken rondom solvabiliteit en verzekerbaarheid van medische aansprakelijkheid kijken wij samen met onze leden met vertrouwen naar de toekomst.

Over Centramed

Centramed is een onafhankelijke onderlinge waarborgmaatschappij, die zorginstellingen verzekert voor het risico van medische aansprakelijkheid. Onze leden (zorginstellingen) mogen rekenen op een adequate verzekeringsdekking en een betrokken en slagvaardige schadebehandeling. Maar ook op hulp en advies bij het voorkomen van medische incidenten en het vergroten van de patiëntveiligheid. Centramed werkt zonder winstoogmerk en met hart voor de betrokken zorgverleners én patiënten.

Bron: Centramed

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen