Joke Boonstra nieuw lid raad van bestuur Erasmus MC per 1 september 2017

Raad van Toezicht benoemt mevrouw dr. J.G. Boonstra

De raad van toezicht van het Erasmus MC zal dr. J. G. (Joke) Boonstra per 1 september 2017 benoemen als vierde lid raad van bestuur van het Erasmus MC. Stafconvent, ondernemingsraad en de cliëntenraad hebben positief geadviseerd over deze benoeming.

Joke Boonstra is gepromoveerd en opgeleid als klinisch chemicus in het LUMC. Van 2002 tot 2010 heeft zij als staflid en plaatsvervangend afdelingshoofd van de afdeling Klinische Chemie in het Erasmus MC gewerkt. In 2010 heeft zij de overstap gemaakt naar het IJsselland Ziekenhuis, waar zij eerst als hoofd van de laboratoria heeft gewerkt, vervolgens als directeur Zorg en sinds november 2013 als lid raad van bestuur.

Joke Boonstra ziet de overstap als een prachtige kans om haar ervaring, expertise en netwerken in te zetten en daarmee verder te bouwen aan de ambities van het Erasmus MC. Gezien haar achtergrond kan ook op een zeer passende wijze een brug geslagen worden in het kader van de lopende samenwerking met het IJsselland Ziekenhuis.

De raad van toezicht en raad van bestuur zijn zeer verheugd met de komst van Joke Boonstra naar het Erasmus MC en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen