Bewoners Saxenburgh Groep genieten van deelname Wandelvierdaagse

Array

Een kleurige groep van ruim 50 bewoners van de woonzorgcentra ’t Vlierhuis en Nijenhaghen uit Ommen, medewerkers, vrijwilligers, wijkbewoners en familie deed donderdagavond 15 juni mee met de wandelvierdaagse in Ommen. Mede door een beroep te doen op het gemeentelijke project Beweegimpuls voor kwetsbare senioren kon de Saxenburgh Groep met deze deelname haar bewegingsgerichte zorg in praktijk brengen.

“Ik vind het nu al gezellig”. Vanuit haar rolstoel genoot gisteravond een bewoonster al volop van de bedrijvigheid bij het verzamelpunt voor ’t Vlierhuis. Bewoners van Nijenhaghen kwamen intussen met de rolstoelbus van de Saxenburgh Groep aangereden. Daarna vertrok de groep in optocht naar het startpunt op sportpark Westbroek voor hun deelname aan de drie kilometertocht van de wandelvierdaagse. Bij de start genoten jong en oud volop van elkaar. De organisatie dirigeerde de verschillende groepen schoolkinderen bij hun vertrek langs de rij deelnemers van Saxenburgh Groep. Een gouden greep. Over en weer werd luid geklapt en gezwaaid. Daarna zette de stoet van ruim 50 deelnemers van ‘t Vlierhuis en Nijenhaghen zich in beweging voor hun drie kilometer. Af en toe zingend, maar vooral genietend van het buiten zijn, met elkaar wandelen, een praatje maken en de muziek na afloop maakte de wandelvierdaagse een ware happening. Het lekkere weer deed de rest.

Beweging was er volop. Niet alleen voor de deelnemers, ook voor de achtergebleven bewoners, die een kijkje kwamen nemen bij al die vrolijkheid. Een geslaagde avond, voor herhaling vatbaar, daar was iedereen het over eens.

Bron: Saxenburg Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen