“Verandering is de enige constante factor”

Array
NVFG-LUSTRUM CONGRES: “Verandering is de enige constante factor”

De NVFG, de ‘Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde‘ – dé branche-organisatie voor professionals die in dit veld werken – viert op donderdag 22 juni a.s. op feestelijke wijze haar 55-jarig jubileum met een uniek lustrumcongres. Onder de titel ‘Verandering is de enige constante factor’ zullen de aanwezigen uitgedaagd worden om mee te denken en te discussiëren over de vraag “Is de farmaceutische industrie immuun voor verandering?”.

Op een unieke locatie – stoomschip SS-Rotterdam –  zal, naast andere gastsprekers, Olympisch kampioen open water zwemmen Maarten van der Weijden inspireren met zijn levensverhaal.  Hij weet als geen ander dat de weg naar succes constante aanpassing vergt. Maarten kreeg de ziekte leukemie, maar wist hiervan te herstellen en werd Olympisch kampioen.
In 1959 maakte de SS-Rotterdam haar eerste reis naar New York. Ruim 40 jaar voer het cruiseschip over de wereldzeeën om nu tot rust te zijn gekomen in de haven van Rotterdam.  Drijvend op het water is alles anders. De ideale plek dus om te reflecteren over verandering.

Verandering

In het afgelopen decennium veranderde de wereld om ons heen sneller dan ooit, voornamelijk door het internet en nieuwe technologische ontwikkelingen. Banken, en de auto-, electronica- en muziekindustrie pasten zich razendsnel aan. “Bricks and clicks”: onze leefomgeving verloopt virtueel en in hoog tempo. Daarentegen duurt het binnen de farmaceutische geneeskunde lang, soms te lang, voor een nieuw veelbelovend geneesmiddel patiënten bereikt. De kosten van klinisch onderzoek rijzen de pan uit. Een echte doorbraak blijft vaak uit.

Gaat er ook de komende tien jaar weinig veranderen in de branche? Is de farmaceutische industrie inderdaad immuun voor verandering? En wat betekent het voor patiënten als deze immuniteit niet te genezen is. Of gaat een nieuwe generatie professionals met kritische blik en open vizier nieuwe inzichten en ontwikkelingen inzetten om tot innovatie en die langverwachte doorbraak te komen?

NVFG

De NVFG bestaat inmiddels uit meer dan 750 professionals die werkzaam zijn bij o.a. farmaceutische bedrijven, biotech bedrijven, CRO’s, ziekenhuizen, academia, onderzoekscentra, (semi-)overheid en verzekeraars. Door de intensieve relaties met partijen binnen de gezondheidszorg en de sterke band tussen NVFG-leden die op verschillende plekken werkzaam zijn, wordt er veel kennis en informatie uitgewisseld. Hierdoor kan er sneller en beter ingespeeld worden op nieuwe ontwikkelingen. Op 22 juni zullen zij zich op de Maas verzamelen om samen een nieuwe koers te exploreren en te bevaren. Immers, als het getij verloopt, moet men de bakens verzetten. De NVFG is er klaar voor. U ook?

Bron: NVFG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen