Campagne voor Haagse mantelzorgers van start

0
582

In Den Haag zorgen maar liefst 94.000 mantelzorgers voor hun naaste. De gemeente waardeert de inzet van mantelzorgers en vindt het belangrijk dat ze dit kunnen blijven doen. Daarom start vandaag de campagne ‘U vindt het vanzelfsprekend, wij noemen het mantelzorg’ die meer bekendheid moet geven aan de ondersteuningsmogelijkheden voor Haagse mantelzorgers. Voor meer informatie kunnen zij terecht op de speciale website www.denhaagmantelzorg.nl of binnenlopen bij een Servicepunt (XL).

De campagne borduurt voort op de bewustwordingscampagne van 2016 en vertelt ook wat mantelzorg is. Dat is nodig omdat veel mantelzorgers zichzelf niet als mantelzorger herkennen. Zij vinden de zorg die zij geven vanzelfsprekend. Maar dat betekent niet dat ze alles alleen hoeven te doen. Via www.denhaagmantelzorg.nl en de Servicepunten (XL) brengt de gemeente Den Haag het ondersteunings- en adviesaanbod voor Haagse mantelzorgers overzichtelijk in kaart. Wethouder Karsten Klein: “Omdat mijn moeder vroeger zorgde voor mijn inwonende oma, heb ik van heel dichtbij kunnen zien hoe mooi, maar ook hoe zwaar mantelzorg kan zijn. Daarom vind ik het heel belangrijk dat de Haagse mantelzorgers weten waar ze terecht kunnen als zij een keer een steuntje in de rug nodig hebben.”

Vooral behoefte aan praktische ondersteuning

Medio 2016 heeft de gemeente onderzoek onder mantelzorgers laten uitvoeren. Dit wijst uit dat mantelzorgers vooral behoefte hebben aan praktische ondersteuning, zodat zij zich kunnen toeleggen op de zorg voor hun naaste. Dit kan bijvoorbeeld via Den Haag Doet Burenhulp waar mantelzorgers hulp kunnen krijgen bij het doen van de dagelijkse boodschappen, een klusje in huis, de hond uitlaten of bij het invullen van een formulier.

Elke mantelzorgsituatie is anders en elke mantelzorger is anders. Daar richt het gemeentelijk beleid zich ook op. Mantelzorgers vinden het soms prettig om met andere mantelzorgers in contact te komen en hun verhaal te doen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de Mantelkring. Dat is een project waar de gemeente ook écht trots op is.

Website en Servicepunten

De campagne verwijst mantelzorgers naar de juiste plek als ze steun nodig hebben. Onder andere via posters op glas- en papiercontainers in de stad en spotjes op de radio, spoort de gemeente alle mantelzorgers aan een bezoek te brengen aan de website www.denhaagmantelzorg.nl of binnen te lopen bij de Servicepunten (XL).

Bron: Gemeente Den Haag

Vorig artikelEerste gecrowdfunde ziekenhuis gaat 29 juni open
Volgend artikelHaal het bed uit het dna van het ziekenhuis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.