‘Age-friendly Cities Conference 2017’

Den Haag organiseert internationaal congres rondom Seniorvriendelijke stad: de ‘Age-friendly Cities Conference 2017’

Op 2, 3 en 4 oktober staat Den Haag volledig in het teken van de Age-friendly Cities Conference 2017, een internationaal congres waarvoor de gemeente Den Haag zo’n 50 steden uitnodigt, waaronder New York, Manchester, Bangalore, Frankfurt en Suzhou (China), om onder andere kennis te maken met de Haagse aanpak op het gebied van zorginnovatie voor senioren. Den Haag is reeds in 2015 als eerste stad van Nederland toegetreden tot het netwerk van Age-friendly Cities van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het congres bevat plenaire onderdelen, vele workshops en werkbezoeken in de stad en biedt volop ruimte voor gezamenlijke discussie.

Een cultureel festival speciaal voor senioren op de Scheveningse Pier vormt de feestelijke afsluiting van het congres, dat niet voor niets in de Maand van de Vitaliteit plaatsvindt. De gemeente Den Haag wil met haar programma Seniorvriendelijke Stad bereiken dat oudere inwoners actief en vitaal blijven, zich betrokken blijven voelen en in een veilige omgeving kunnen wonen met toegankelijke en passende voorzieningen. Voor meer informatie over de Age-friendly Cities Conference 2017 en registratie: thehague-agefriendlycity.com

Haagse zorginnovatie aanpak op internationale kaart

Karsten Klein, wethouder Stedelijke economie, Zorg en Havens: “In de afgelopen jaren hebben we nauwe internationale relaties opgebouwd om gezamenlijk te werken aan kwesties met betrekking tot veroudering en seniorvriendelijke steden. We ontvangen jaarlijks veel aanvragen voor een werkbezoek aan Den Haag op het thema seniorvriendelijke stad. Met of door middel van de Age-friendly Cities Conference kunnen we niet alleen voldoen aan al deze aanvragen, maar tegelijkertijd een samenwerkingsnetwerk creëren tussen gelijkgestemde steden. Deze kennisuitwisseling en het delen van ervaringen tussen verschillende disciplines en op verschillende lokale niveaus, geeft ons de mogelijkheid om de Haagse aanpak rondom zorginnovatie internationaal op de kaart zetten!”

Age-friendly Cities Conference 2017
De Age-friendly Cities Conference 2017 is toegankelijk voor genodigden en inwoners van Den Haag. Zo kunnen zij  de seniorvriendelijkheid van hun stad leren kennen. Het voorlopige programma van de Age-friendly Cities Conference 2017 is te vinden op http://thehague-agefriendlycity.com/conference. Begin september wordt het volledige programma bekend gemaakt.
Maand van de Vitaliteit
In de seniorvriendelijke stad Den Haag staat de maand oktober bol van activiteiten om ouderen vitaal van lichaam en geest te houden. Zo staat bijvoorbeeld bij de start van de Maand van de Vitaliteit op 2 oktober in de bibliotheek de vraag centraal: “Wat helpt u om prettig oud te worden in deze stad?” Op www.maandvandevitaliteit.nl vindt u alle informatie.
Bron: Den Haag
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen