Drie laboratoria bundelen krachten onder noemer Microvida

Vanaf 1 juli 2017 bundelen de laboratoria voor Microbiologie van het Bravis ziekenhuis, het Amphia ziekenhuis en ZorgSaam, hun krachten. De laboratoria gaan samen verder onder de noemer Microvida. In 2016 zijn de eerste stappen gezet voor een verregaande samenwerking die heeft geresulteerd in een fusie. Arts-microbioloog Bram Diederen wordt directeur van Microvida.

Microvida
Diederen: “Met Microvida zetten we in op behoud en verbetering van de kwaliteit van de diagnostiek en de medische advisering. Door op grotere schaal te gaan werken kunnen we meer en betere diensten verlenen. Dat is ook belangrijk voor het behouden en aantrekken van talentvolle medewerkers. Daarnaast  zorgt samengaan ervoor dat de continuïteit en beschikbaarheid van de microbiologische dienstverlening, op de langere termijn, voor de regio gewaarborgd is.”
Voor patiënten wijzigt er niets. Zij kunnen gewoon bij hun eigen zorgverlener, bijvoorbeeld de huisarts, terecht voor afname van materiaal (bloed, urine etc.). Het afgenomen materiaal kan daarna worden doorgestuurd naar Microvida voor microbiologisch onderzoek.
Kijk voor meer informatie over Microvida op www.microvida.nl.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen