Waterschapsgebouw Coevorden wordt gezondheidscentrum

Array

Waterschap Vechtstromen en de Saxenburgh Groep hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van het Waterschapsgebouw in Coevorden. De Saxenburgh Groep koopt het gebouw van Waterschap Vechtstromen en richt het samen met de huisartsencoöperatie Coevorden en Dalen in als anderhalvelijns gezondheidscentrum voor de regio Zuid-Oost Drenthe. De ondertekening van het koopcontract was op maandag 3 juli.

Maatschappelijk karakter

“Waterschap Vechtstromen is blij dat het maatschappelijke karakter van het gebouw behouden blijft en dat het een functie krijgt die ten goede komt aan de inwoners van de regio”, aldus Stefan Kuks, Watergraaf van Waterschap Vechtstromen. Refik Kaplan, Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep vult aan: “We willen samen met de huisartsen uit Coevorden en Dalen de kwaliteit van de zorg in de regio verbeteren. Gezamenlijke huisvesting in het huidige Waterschapsgebouw biedt mogelijkheden om inwoners complete basiszorg te bieden op één locatie in Coevorden.”

Gebouw als middel

Kaplan: “Onze droom is om samen met de huisartsen de gezondheid van de bevolking van deze regio meetbaar te verbeteren. Dat betekent dat er over 5 a 10 jaar minder chronisch zieken zijn en dat de kwaliteit van leven van de inwoners duidelijk verbeterd is. De huisartsen hebben contact gezocht met de gemeente en de Saxenburgh Groep en hieruit is een unieke samenwerking ontstaan. Voor ons is dit prachtige gebouw dan ook een middel om deze droom te realiseren.”

Na de toespraken was het tijd voor de ondertekening. Vanaf nu is de Saxenburgh Groep eigenaar van het gebouw.

Bron: Saxenburgh Groep 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen