Marjolein Tasche nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

Marjolein Tasche wordt benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Per 1 oktober 2017 zal met de komst van Marjolein Tasche de Raad van Bestuur weer voltallig zijn. Samen met Karen Kruijthof en Mark Janssen, beiden lid Raad van Bestuur, zal zij zich inzetten voor topzorg dichtbij huis in de regio Rijnmond en het verder ontwikkelen van ons topklinische ziekenhuis.

Marjolein Tasche

Marjolein Tasche is momenteel directievoorzitter HagaZiekenhuis te Den Haag en lid Raad van Bestuur Reinier Haga Groep. Daarnaast vervult zij verschillende bestuurlijke functies zoals o.a. bestuurslid stichting transmurale zorg Haaglanden, lid raad van toezicht St. Jacob ouderenzorg Haarlem en voorzitter bestuur Academie Verloskunde Amsterdam Groningen. Tasche is gepromoveerd op het onderwerp Longziekten bij kinderen.

Ruime ervaring in fusie én ziekenhuiszorg

Na haar opleiding tot fysiotherapeut en huisarts heeft Marjolein Tasche veel bestuurlijke ervaring opgedaan in het HagaZiekenhuis te Den Haag. Het HagaZiekenhuis is ontstaan uit de fusie van Leyenburg, Rode Kruisziekenhuis en Juliana Kinderziekenhuis. Daarna was zij nauw betrokken bij de fusie van de Reinier Haga Groep. Deze ervaring zal haar zeker helpen om de verdere fusie en concentratie van zorg in Franciscus Gasthuis & Vlietland te vervolmaken.

Verheugd over de benoeming

Karen Kruijthof en Mark Janssen zijn verheugd dat zij Marjolein als nieuwe voorzitter kunnen verwelkomen. ‘Wij werken al jaren op een prettige manier samen met Marjolein als collega-bestuurder. Met haar ervaring en daadkracht zullen wij gezamenlijk de toekomstplannen gaan realiseren.’

Harro Knijff, voorzitter Raad van Toezicht Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft veel vertrouwen in Marjolein Tasche. ‘Wij zijn zeer positief over haar betrokkenheid bij de zorg én bij de bestuurlijke organisatie. De Raad van Toezicht heeft alle vertrouwen dat deze betrokkenheid gaat zorgen voor grote stappen in de verdere fusie van het ziekenhuis en de vorming van ons ziekenhuis gericht op de toekomst’.

Goede collega

Chiel Huffmeijer, voorzitter van de Reinier Haga Groep heeft al die jaren nauw met haar samengewerkt. “Met het vertrek van Marjolein verliest het HagaZiekenhuis een bevlogen bestuurder die zich jarenlang met hart- en ziel inzette voor de patiënten en medewerkers van het ziekenhuis. In de jaren dat ik met haar samenwerkte heb ik Marjolein leren kennen als een deskundig, betrokken en goede collega.”

Elmer Mulder, voorzitter van Raad van Toezicht, reageert dankbaar en positief: “We zijn Marjolein heel erkentelijk voor wat zij de afgelopen jaren voor het HagaZiekenhuis en de Reinier Haga Groep heeft betekend. We gaan haar missen maar we feliciteren haar met deze stap. We wensen haar veel succes.”

Voor meer informatie kunt u kijken op www.franciscus.nl/nieuws

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen