Tijn is niet meer, overleden op de dag dat hij 1 miljoen euro ophaalde voor andere zieke kinderen

De inzamelingsactie van de ongeneeslijke zieke Tijn, Lak door Tijn, heeft 1 miljoen euro opgeleverd. De jongen (6) had hersenstamkanker. In de nacht na de aktie overlijdt de zes jarige Tijn Kolsteren. Tijn wilde graag andere kinderen helpen die de ziekte ook hebben. Hij kreeg landelijk bekend toen hij tijdens Serious Request van 3FM 2,5 miljoen euro bij elkaar ‘lakte’. Gisteren was zijn doel was om 1 miljoen euro op te halen, en dat is hem dus nog gelukt.

De volledige opbrengst van de actie gaat naar Stichting Semmy, die een nieuwe behandelmethode naar Nederland wil halen, waarmee kinderen met hersenstamkanker in de toekomst hopelijk beter geholpen kunnen worden. Gisteren had radiostation 3FM een speciale actiedag, met onder meer een nagelsalon in de studio. Op de website lakdoortijn.nl kunnen mensen nog tot vandaag 12:00 uur nagellak kopen of geld doneren. De opbrengst van de actie wordt op de website bijgehouden.

En juist op deze laatste actiedag van LAK door Tijn overlijdt Tijn. Het jongetje dat bijna alle Nederlanders heeft geraakt met zijn openheid en intense goedheid. We wensen van alle dierbaren van Tijn heel veel sterkte met het grote gemis.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen