15e European Congress of Psychology in de RAI in Amsterdam

Array
“15e European Congress of Psychology” slaat brug tussen wetenschap en actuele vraagstukken.”

Van 11 tot en met 14 Juli 2017 organiseert het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) het 15e European Congress of Psychology in de RAI in Amsterdam.

Tijdens dit tweejaarlijkse internationale congres buigen diverse kopstukken uit de psychologie zich over de vraag hoe het vakgebied actueel en relevant kan blijven in de context van een steeds sneller veranderende maatschappij.

Immigratie, integratie, toenemende individualisering en globalisering, maar ook de steeds indringendere rol van (internet) technologie in ons leven staan centraal tijdens het ECP2017. Niet alleen zal de impact die deze ontwikkelingen op mens en organisatie hebben in volle breedte worden belicht, ook de wijze waarop de wetenschap omgaat met een steeds groter wordende ‘achterdocht’ zal uitgebreid aan de orde komen.

Daartoe heeft het NIP een bijzondere selectie van sprekers uitgenodigd:

  • Vytenis Andriukaitis – EU Commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid verzorgt een keynote tijdens de openingsceremonie;
  • Prof. Dr. Edvard Moser – Nobelprijswinnaar 2014 Medicine & Physiology adresseert hoe ons geheugen omgaat met een grote diversiteit aan informatie;
  • Prof. Dr. John Ioannidis – Stanford University, School of Humanities & Sciences adresseert de bewijsvoering van de psychologie tegen ‘alternative facts’;
  • Prof. Dr. Pim Cuijpers – Vrije Universiteit Amsterdam, Hoofd Klinische Psychologie Pim is de voorzitter van het Scientific Committee en verantwoordelijk voor het programma.

Opvallend dit jaar is het grote aantal studenten dat zich voor het congres heeft aangemeld. Navraag onder deze groep congresgangers leert ons dat met name de toepassing van (internet)technologie

in de psychologie bijzonder in de belangstelling staat. Daarom worden naast de opzet van het traditionele congres ook delen van het programma in interactieve sessies via social media uitgezonden.

Facts & Figures:
  • Datum: 11 t/m 14 juli 2017
  • Locatie: RAI Congrescentrum Amsterdam
  • Aantal Keynotes: 26
  • Wetenschappelijke Tracks: 17
  • Aantal deelnemers: 2.000, 1.300 wetenschappers, 700 studenten

Artikelen en Sprekers: https://psychologycongress.eu/2017/program/

Mobiele Applicatie: https://psychologycongress.eu/2017/ecp-2017-congress-app/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen