Inspectie oordeelt over infecties bij MST

Array

Door infecties te voorkomen en zo min mogelijk antibiotica te gebruiken, leveren ziekenhuizen een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het aantal resistente bacteriën in Nederland. De inspectie houdt scherp toezicht op dit thema.

Dit voorjaar werd MST doorgelicht. De IGZ oordeelde dat het Enschedese ziekenhuis de infectiepreventie en het antibioticumbeleid goed voor elkaar heeft. IGZ complimenteerde MST voor zijn professionele aanpak en degelijke procesvoering. Een veilig gevoel voor patiënten.

Over infectiepreventie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzocht dit voorjaar hoe het bij MST staat met infectiepreventie. Binnen het thematoezicht Infectiepreventie (TIP) ziet de IGZ toe op het naleven van algemene standaarden op dit vlak, met bijzondere aandacht voor de preventie van bijzonder resistente micro-organismen (BRMO) in de Nederlandse ziekenhuizen. VWS heeft met het zorgveld afgesproken dat het aantal vermijdbare infecties met de helft af zal nemen in de komende jaren. Hetzelfde geldt voor onjuist antibioticagebruik.

Om erop toe te zien dat de ziekenhuizen op koers blijven deze doelstelling te realiseren, voert IGZ periodiek inspecties uit. Deze bezoeken worden slechts één dag van tevoren aangekondigd en voeren doorgaans langs de spoedeisende hulp, de afdeling pre-operatieve screening en verpleegafdelingen. Daarnaast zijn er gesprekken met de inhoudelijk deskundigen en de Raad van Bestuur. De inspectierapporten zijn openbaar en te vinden op www.igz.nl.

Over Medisch Spectrum Twente

MST is een topklinisch ziekenhuis in Twente met een compleet zorgaanbod van basiszorg, topklinische zorg en (in een aantal vakgebieden) zorg op academisch niveau. Ook zijn we opleidingscentrum en doen we onderzoek. MST heeft 600 bedden. MST is het euregionaal traumacentrum. Het verzorgingsgebied van MST beslaat 263.000 inwoners. Er werken 3.750 medewerkers (waaronder 232 medisch specialisten). MST is onderdeel van het Santeon-verband van de zeven Nederlandse topklinische ziekenhuizen.

Bron: MST

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen