Borstkanker: er is tijd om te kiezen

Derde editie Borstkankersymposium: Borstkankerpatiënten voor Borstkankerpatiënten.

Na de twee succesvolle borstkankersymposia in 2015 en 2016 hebben de zussen Saskia Koopmans en Sabine Wernars ook dit jaar de handen weer in elkaar geslagen. Het landelijke Borstkankersymposium wordt dit jaar voor de derde maal georganiseerd op 7 oktober in Kasteel de Vanenburg in Putten. Borstkankervereniging Nederland ondersteunt het initiatief en heeft een groot aandeel gehad in het samenstellen van het programma.

In 2016 werd in Nederland bij 17.315 mensen borstkanker vastgesteld (incl. DCIS). Bij 17.178 vrouwen en bij 137 mannen.   Een op de zeven vrouwen heeft of krijgt te maken met borstkanker. Ook bij mannen komt deze vorm van kanker in toenemende mate voor. Dit jaar staat het Borstkankersymposium dat wordt georganiseerd door de Stichting ‘Jij Speelt De Hoofdrol’ volledig in het teken van Tijd om te kiezen. Op 7 oktober 2017 zijn vanaf 10.00 uur borstkankerpatiënten, ex-borstkankerpatiënten, partners en betrokkenen van harte welkom in Kasteel de Vanenburg in Putten.

Het symposium wordt georganiseerd door de Stichting ‘Jij speelt de Hoofdrol’. Deze ANBI-stichting die door Saskia en Sabine is opgericht, heeft als doel om de bezoekers een informatief, krachtig en bijzondere bijeenkomst te geven met aansprekende sprekers en praktische workshops. We willen de bezoekers antwoorden geven op prangende vragen.

KANKER EN ARBEID

Kanker en arbeid staat op de agenda omdat nog steeds 1 op de vier werknemers zijn of haar baan kwijtraakt. Tijdens het borstkankersymposium zoeken we naar succesvolle oplossingen voor uitdagingen die borstkankerpatiënten op hun pad tegenkomen gedurende hun ziekte en erna. Daarnaast willen wij borstkankerpatiënten ondersteunen naar een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Kanker en arbeid staat daarom nog prominenter dan vorig jaar op de agenda.

Door het organiseren van een middagsymposium dat geheel gewijd is aan dit thema bieden wij niet alleen de borstkankerpatiënt maar alle patiënten die geconfronteerd worden met welke vorm van kanker dan ook, een plek waar zij de mogelijkheden en onmogelijkheden kunnen bespreken met experts. Ook de werkgevers zijn van harte uitgenodigd om mee te komen.

Medisch specialisten, therapeuten en patiënten leiden de workshops

Naast het eerste plenaire gedeelte worden in drie sessies steeds 6 workshops gehouden waar de bezoekers een onderwerp kunnen kiezen die hen het meeste aanspreekt. Gedurende de pauzes is er de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten.  Toegang tot het symposium is € 20, inclusief lunch, parkeren en de gekozen workshops of sessies.

Donateurs

Stichting Jij Speelt de Hoofdrol heeft zich ten doel gesteld om per 1 september minimaal 100 donateurs te hebben. Draagt u Stichting Jij Speelt de Hoofdrol een warm hart toe. Bezoek onze website en wordt donateur zodat Stichting Jij Speelt de Hoofdrol ook volgend jaar weer het landelijk Borstkankersymposium en het Middagsymposium Kanker & Arbeid kan organiseren.  Help hen deze dag weer waar te maken. Het gaat om jouw vrouw, man, moeder, vader, zus, broer, vriendin, vriend, collega of werknemer. Voor meer info kijk op www.borstkankersymposium.nl of www.kankerenarbeid.nl. Gun ze deze waardevolle dag. Doneer nu!

Bron: Stichting Jij Speelt De Hoofdrol

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen