Peter Bennemeer vertrekt bij Bernhoven

Array

Peter Bennemeer heeft aangekondigd per 1 januari 2018 zijn functie als Algemeen Directeur van Bernhoven neer te leggen. Geert van den Enden, de huidige financieel en operationeel directeur, volgt hem op.

In 2011 trad Peter Bennemeer aan als bestuurder en heeft hij in het ziekenhuis leiding gegeven aan het concept van ‘zinnige zorg’. Nu de basis van de nieuwe strategie is gerealiseerd en de daarmee gepaard gaande transformatie is volbracht, is er voor Peter Bennemeer een natuurlijk moment aangebroken om het stokje over te dragen.

De Raad van Commissarissen heeft met spijt kennis genomen van het besluit van Peter Bennemeer en benadrukt dat hij een doorslaggevende rol heeft vervuld in de transitie van de organisatie. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft de Raad van Commissarissen Geert van den Enden, thans financieel en operationeel directeur en lid van het Directiecomité van Bernhoven, per 1 januari 2018 benoemd in de rol van algemeen directeur. Geert van den Enden heeft de kennis, competenties en ervaring om de functie van algemeen directeur over te nemen. Hij heeft de afgelopen jaren een prominente bijdrage geleverd in de strategievorming en verandering van Bernhoven. Met zijn aanstelling is de verdere ontwikkeling en implementatie van de strategie van zinnige zorg gewaarborgd.

Vloeiende overgang

De komende maanden gaan benut worden om een vloeiende overgang van het bestaande naar het nieuwe leiderschap zeker te stellen.De Raad van Commissarissen bedankt Peter Bennemeer nadrukkelijk voor zijn toewijding ten behoeve van Bernhoven en wenst Geert van den Enden veel succes in zijn nieuwe rol van Algemeen Directeur van Bernhoven.

Bron: Bernhoven
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen