Reumazorg Zuid West Nederland richt spreekuur in rond wensen reumapatiënt

Array
Digitale intake maakt verschil
Patiëntenparticipatie is een belangrijk onderwerp voor RZWN. Onlangs heeft het specialistisch reumabehandelcentrum aan de hand van diepte-interviews ervaringen van hun patiënten in kaart gebracht. Harbers: “Vragen die centraal stonden zijn onder meer wat verwachten onze patiënten van de behandeling, waar lopen ze tegenaan en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de zorg nog beter aansluit bij hun behoeften? Het heeft geleid tot een aantal concrete verbetertrajecten waar we nu gezamenlijk mee aan de slag gaan. Een voorbeeld is het organiseren van een digitale intake bij Reumazorg Zuid West Nederland als aanvulling op de reguliere intake, zodat wij het spreekuur zo effectief mogelijk kunnen inrichten met voldoende aandacht voor het welbevinden van de patiënt.”

Samen het verschil maken
Een ander vlak is het meten van behandeluitkomsten en ervaringen van reumapatiënten. Het vergaren en registreren van behandeluitkomsten is noodzakelijk om (nieuwe) inzichten te krijgen waarmee de patiëntenzorg aantoonbaar te verbeteren is.
Over Reumazorg Zuid West Nederland
Reumazorg Zuid West Nederland verleent niet alleen topzorg maar laat zien dat reumatologische zorg in Nederland nog beter kan: veilig, vriendelijk, gedegen, op maat en volledig georganiseerd rondom de patiënt. Persoonlijke benadering staat bij Reumazorg Zuid West Nederland hoog in het vaandel. Dat patiënten dit ook zo ervaren blijkt uit het feit dat zij een bezoek aan het specialistisch centrum waarderen met een 8,8 op het gebied van patiëntvriendelijkheid.
Reumazorg Zuid West Nederland heeft het “one stop shop principe” ingevoerd waardoor de zorglogisitiek aanzienlijk is verbeterd. Door poli en dagbehandeling op een aantal locaties samen te brengen, kunnen alle onderzoeken op één dag achter elkaar worden ingepland. De patiënt krijgt dezelfde dag de uitslag en / of een behandelplan. Zie www.reumazorgzwn.nl voor meer informatie.
Reumazorg Zuid West Nederland en AbbVie slaan de handen ineen om de reumazorg voor mensen in Zuid West Nederland te organiseren. Dinsdag 11 juli zetten Joop Harbers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) en Lennaert Rijken, General Manager van biofarmaceutisch bedrijf AbbVie, hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. 
Bron: AbbVie
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen