Wereldwijd gerenommeerd schouderexpert Jo Gibson naar ViaSana

Een van ’s werelds bekendste schoudertherapeuten Jo Gibson komt op 11 oktober naar orthopedisch centrum Kliniek ViaSana in Mill. In de middag ziet zij patiënten die door orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten van ViaSana zijn geselecteerd. Het gaat om patiënten met complexe schouderklachten waarvoor nog geen passende behandeling is gevonden. In de avond is Gibson expertspreker op het symposium dat schoudernetwerk Zuidoost Nederland samen met ViaSana organiseert. Fysiotherapeuten komen dan naar ViaSana om tijdens het symposium ‘Shoulder Essentials: Key ingredients in rehabilitation’ de nieuwste inzichten rondom schouderproblematiek te krijgen.

Opereren of fysiotherapie?

Naast knie, heup, rug, enkel en voetpatiënten ziet ViaSana jaarlijks zo’n 2.000 nieuwe schouderpatiënten. Als gespecialiseerde kliniek kan ViaSana veel van deze patiënten van hun klachten afhelpen. Bij slijtage of een gescheurde pees kan een operatie de beste oplossing zijn. Maar vaak geeft ook fysiotherapie een goed resultaat. Bijvoorbeeld bij een verstoord beweegpatroon of aangeboren instabiliteit. De kennis die Jo Gibson deze dag deelt worden gebruikt om al deze patiënten nog beter te helpen.

Over Jo Gibson

Jo Gibson is een Klinische Fysiotherapeut die werkzaam is voor Royal Liverpool Hospital en West Kirby Physiotherapy. Ze is sinds 1995 werkzaam als schouderspecialist en al jaren internationaal bekend vanwege haar grote kennis over de beoordeling en revalidatie van schouderklachten. Gibson heeft gepubliceerd in Peer-reviewed journals en is mede-auteur van richtlijnen over schouderpathologie die wereldwijd worden toegepast. Zij is ook een bestuurslid van EUSSER (European Society of Shoulder & Elbow Rehabilitation) en voorzitter van het EUSSER Onderwijscomité.

Bron: ViaSana

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen