St. Anna Ziekenhuis neemt nieuwe MRI-scanner in gebruik

Array

Het St. Anna Ziekenhuis heeft een nieuwe MRI-scanner in gebruik genomen. Het gaat om een Ingenia 1.5T, de allernieuwste generatie MRI van leverancier Philips. De nieuwe MRI-scanner maakt het onderzoek voor de patiënt comfortabeler, is sneller en biedt een betere kwaliteit.

Meer comfort

Radioloog E. Jansen: “Met name voor patiënten met claustrofobie kan een MRI-onderzoek belastend zijn. Met de nieuwe MRI-scanner kunnen we de patiënten meer comfort bieden. De tunnelopening is namelijk groter en met een nieuwe voorziening boven de MRI-tafel kan de patiënt zelf gemakkelijker overeind komen. Ook is het bij de meeste onderzoeken mogelijk de patiënt eerst met de voeten in de scanner te schuiven wat over het algemeen als minder vervelend ervaren wordt.”

Verbeterde kwaliteit

De nieuwe MRI-scanner is een stuk krachtiger dan de oude scanner en heeft een geheel digitale signaaloverdracht. Hierdoor kunnen de beelden sneller en met meer detail gemaakt worden. De nieuwe MRI-scanner maakt het ook eenvoudiger om een bewegend orgaan af te beelden.

Veel werk verzet

Afdelingsmanager J. Hoyer: “De plaatsing van de bijna 4,5 duizend kilo zware MRI-scanner is door samenwerking van diverse vakmensen prima verlopen. In 8 weken tijd is er veel werk verzet. De oude MRI-scanner is ontmanteld en van zijn plaats gehaald. Er is een tijdelijke MRI-scanner geplaatst in een mobiele unit aan de voorzijde van het ziekenhuis om gedurende deze tijd toch patiënten te kunnen scannen. Op deze manier hadden we voldoende ruimte en tijd om de nieuwe MRI-scanner op te bouwen, te installeren en te testen. We zijn blij dat we deze nu in gebruik kunnen nemen.“

MRI

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Een MRI-scan maakt met een sterke magneet en radiogolven afbeeldingen van de binnenkant van het lichaam. Met een MRI-scan kunnen de zogenaamde weke delen van het lichaam goed in beeld gebracht worden. Dit zijn bijvoorbeeld pezen, spieren, hersenweefsel, ruggenmerg, tussenwervelschijven en bloedvaten.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen