Medewerkers HWWzorg strijdbaar tegen beleid Raad van Bestuur

Array

Medewerkers van de Haagse Wijk- en Woonzorg (HWWzorg) in Den Haag gaan stevigere acties voorbereiden.
Bernard Koekoek, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘De medewerkers zijn het beleid van hun Raad van Bestuur helemaal zat. Ludieke acties, zoals het aanbieden van lulkoekjes en het Baggâhboek, hebben duidelijk geen effect. De Raad wil niets oplossen. De medewerkers gaan het harder aanpakken om ervoor te zorgen dat de Raad van Bestuur hun beleid gaat aanpassen, zodat de zorg in Den Haag menselijk blijft.’

Medewerkers van HWWzorg voeren al maanden op ludieke wijze actie tegen het beleid van de Raad van Bestuur. De medewerkers eisen echte banen, goede roosters en kwalitatief goede zorg voor hun cliënten.

Over de eisen zegt Koekoek: “De menselijkheid in de zorg is ver te zoeken. Er dreigt ontslag voor zorgmedewerkers, terwijl zzp’ers hun werk overnemen. Zelfs de medewerkers die hun baan houden worden zo kriskras door de stad ingeroosterd, dat zij zich voelen als een uitzendkracht binnen de eigen organisatie. Dit zorgt alleen maar voor onrust bij de zorgbehoevende mensen die juist zo’n behoefte hebben aan een vertrouwd gezicht. De grens is bereikt. Als de Raad niet wil luisteren, dan moeten ze maar voelen.”

Frustraties

Eén van de frustraties van de medewerkers is dat HWW hun tegen elkaar lijkt uit te spelen. Groepen medewerkers worden gelabeld als ‘niet-leerbaar’ en mogen vanaf de zomer belangrijke delen van hun werkzaamheden niet meer uitvoeren. Zieke medewerkers worden gedwongen om door te werken, zonder dat de organisatie zelfs maar de moeite neemt het oordeel van een arts te vragen.

Koekoek vervolgt: ‘Zorgmedewerkers willen weer zorg kunnen verlenen en geen nummertje zijn die overal hun plicht moeten vervullen. We horen steeds vaker dat cliënten de zorg afzeggen, omdat ook voor hen de maat vol is. Zij hebben liever een keer géén zorg dan dat ze hun vertrouwde gezicht moeten missen.’

Baggâhboek

De FNV en de medewerkers hebben de misstanden in het HWW-beleid verzameld in het Baggâhboek. Dit boek is vorige week aangeboden aan de Raad van Bestuur, met het verzoek om met de FNV aan tafel te zitten om de problemen aan te pakken. Het bestuur wilde het Baggâhboek zelf niet in ontvangst nemen en heeft het ultimatum om de problemen aan te pakken inmiddels laten verlopen. Reden voor de zorgmedewerkers om nu te besluiten hardere acties te gaan voeren.

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen