Saxenburgh Groep tekent samenwerkingsovereenkomst IC-netwerk

0
578

De Saxenburgh Groep tekende een samenwerkingsovereenkomst op 21 juni jl. samen met de raden van bestuur van ziekenhuizen in de regio ten behoeve van het IC-netwerk. Hiermee wordt gestreefd naar wederzijdse ondersteuning van alle Intensive Care afdelingen in de regio en borging van intensieve zorg. De regio omvat de Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) regio’s Zwolle en Enschede.

Saxenburgh Groep

In een netwerkorganisatie gaan de Saxenburgh Groep, Isala, Isala Diaconessenhuis, Gelre ziekenhuizen, Deventer Ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente, Ziekenhuis Groep Twente en Streekziekenhuis Koningin Beatrix kennis en expertise bundelen en uitwisselen. Dankzij het samenwerkingsverband worden patiënten zoveel mogelijk behandeld op een IC-afdeling van het vereiste niveau en maken ziekenhuizen beter gebruik van de beschikbare capaciteit op de IC-afdelingen.

Refik Kaplan, Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep: “De Saxenburgh Groep maakt deze verbinding om de acute zorg in de regio te versterken en te behouden voor de toekomst.”

IC afdelingen

De IC-afdelingen in de regio werken al langer samen, onder meer in de regionale bijscholing van intensive care verpleegkundigen en het vervoer tussen IC-afdelingen van de verschillende ziekenhuizen. Meer informatie: https://www.netwerkacutezorg.nl/ic-zorg-een-regionale-verantwoordelijkheid/

Bron: Saxenburgh Groep