Saxenburgh Groep tekent samenwerkingsovereenkomst IC-netwerk

Array

De Saxenburgh Groep tekende een samenwerkingsovereenkomst op 21 juni jl. samen met de raden van bestuur van ziekenhuizen in de regio ten behoeve van het IC-netwerk. Hiermee wordt gestreefd naar wederzijdse ondersteuning van alle Intensive Care afdelingen in de regio en borging van intensieve zorg. De regio omvat de Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) regio’s Zwolle en Enschede.

Saxenburgh Groep

In een netwerkorganisatie gaan de Saxenburgh Groep, Isala, Isala Diaconessenhuis, Gelre ziekenhuizen, Deventer Ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente, Ziekenhuis Groep Twente en Streekziekenhuis Koningin Beatrix kennis en expertise bundelen en uitwisselen. Dankzij het samenwerkingsverband worden patiënten zoveel mogelijk behandeld op een IC-afdeling van het vereiste niveau en maken ziekenhuizen beter gebruik van de beschikbare capaciteit op de IC-afdelingen.

Refik Kaplan, Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep: “De Saxenburgh Groep maakt deze verbinding om de acute zorg in de regio te versterken en te behouden voor de toekomst.”

IC afdelingen

De IC-afdelingen in de regio werken al langer samen, onder meer in de regionale bijscholing van intensive care verpleegkundigen en het vervoer tussen IC-afdelingen van de verschillende ziekenhuizen. Meer informatie: https://www.netwerkacutezorg.nl/ic-zorg-een-regionale-verantwoordelijkheid/

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen