Apothekers kunnen reactie geven op toekomstige tabaksbeleid

0
557
Apothekers kunnen via twee internetconsultaties reageren op het toekomstige tabaksbeleid. De consultaties bevatten vragen over de nieuwe regelgeving om de verleidingen van tabaksproducten en de aanverwante producten verder terug te dringen. Meedoen kan tot 3 september.

Onderwerpen als rookruimtes, uitstalverbod voor tabaksproducten, verbod op zelfbedieningsverkoop en verpakkingselementen en e-sigaretten komen in de consultaties aan de orde. Het ministerie van VWS geeft burgers, zorgprofessionals en organisaties de gelegenheid te reageren op tien specifieke vragen over deze en andere onderwerpen. Vier vragen gaan over het ontwerpbesluit en zes over de ontwerpregeling.

Alliantie Nederland Rookvrij

De Alliantie Nederland Rookvrij heeft als basis voor een inbreng een conceptreactie ontworpen. Na afloop van de consultaties zal VWS aangeven welke input (in welke getale) is binnengekomen en hoe deze is verwerkt in de uiteindelijke regelgeving.

Internetconsultatie Tabaks- en rookwarenbesluitInternetconsultatie Tabaks- en rookwarenregeling

Bron: Alliantie Nederland Rookvrij
Vorig artikelTreant verwelkomt jonge ziekenhuisapothekers
Volgend artikelHandige medische apps voor op vakantie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.