Benefietvoorstelling Ronald Snijders, Dolf Jansen en anderen in Carré voor onderzoek naar FSHD

Array

Donderdag 14 september brengt komiek Ronald Snijders samen met zijn collega’s Mike Boddé, Dolf Jansen, Niels van der Laan & Jeroen Woe en Pieter Jouke de benefietvoorstelling ‘Het Lachspierbal’ in Carré te Amsterdam. Het doel van deze avond is geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte FSHD. ‘Het Lachspierbal’ is een initiatief van de Stichting FSHD en Ronald Snijders, in samenwerking met Carré.

Verlies gezichtsuitdrukking

Op 30 mei beleefde Ronald Snijders in de Goudse Schouwburg de nachtmerrie van iedere cabaretier. Hij speelde voor een volle zaal waar niet gelachen werd. Het bleek een stunt van de stichting FSHD. De stichting zamelt geld in voor onderzoek naar behandeling van de ziekte FSHD. Dit is een spierziekte die eerst de spieren in het gezicht aantast. Mensen met FSHD verliezen hierdoor hun gezichtsuitdrukking en dus ook hun lach -maar ze behouden wél hun gevoel voor humor! Ronald zet zich sindsdien in voor de ziekte en is zelfs ambassadeur van de stichting geworden.

De voorstelling bestaat uit een collage van nieuw & bestaand werk van de cabaretiers. Muzikale omlijsting door de gelegenheidsformatie “De Lachband”: een 6 piece-band bestaande uit de vaste muzikanten van Ronald, zijnde Erik Verwey (toetsen) en Bram Knol (drums). Gitarist Pepijn van Dorst, op bas Camiel Jansen, op saxofoon Coen Witteveen.

Over FSHD

FSHD is een relatief onbekende spierziekte die vaak als eerste de spieren in het gezicht aantast. Kenmerkend voor FSHD is het uitdrukkingsloze gezicht, schijnbaar zonder enige emotie. In Nederland zijn er meer dan 2000 mensen met deze ziekte en gemiddeld krijgen 52 mensen per jaar deze diagnose in Nederland. Samen kunnen we FSHD de wereld uit helpen, steun de stichting met een donatie voor meer onderzoek.
www.geefeengezichtaanfshd.nl

Voor meer informatie over de voorstelling en kaartverkoop zie www.carré.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen