50 rokers laten zich opsluiten voor online stop-experiment

0
1083

Het is een uniek sociaal experiment: maar liefst 50 zware rokers doven in oktober, Stoptober-maand, hun laatste sigaret en laten zich vijf dagen opsluiten in een oude kazerne. Het doel: de maand oktober rookvrij doorkomen en daarna voor eens en voor altijd tabee tegen tabak zeggen. De rokers worden daarbij bijgestaan door professionele stop-coaches, sportinstructeurs en diverse artiesten. Maar terugval ligt altijd op de loer: wie bezwijkt er onder de druk en pakt één van de vele sigaretten uit de glazen verleidingsruimte? De kandidaten van het online experiment WE STOPPEN! zijn thuis via een livestream te volgen en via dagelijkse korte afleveringen op de AVROTROS-website van Zorg nu. Daarop worden ook dagelijks tips geplaatst om te stoppen.

Stoptober

WE STOPPEN! is onderdeel van Stoptober, een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. De deelnemers aan het sociaal experiment verlaten na vijf dagen de kazerne, maar dan volgt pas de echte uitdaging. Ook met alle verleidingen thuis moeten de rokers de sigaret laten liggen. In de TV Show ontvangt Ivo Niehe eind oktober diverse kandidaten uit de kazerne: zitten ze in zak en as of is het hen eindelijk gelukt te stoppen? Potentiële kandidaten voor het stop-programma kunnen zich opgeven via het aanmeldingsformulier op deze website.

WE STOPPEN!, vanaf zondag 1 oktober dagelijks te volgen op Zorg.nu/westoppen

Bron: AVROTROS

Vorig artikelZorg rectumkanker te versnipperd
Volgend artikelPatiëntendossier Coöperatie Zorg op Zuid genomineerd voor Computable Awards
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.