MedicalFacts nomineert Tim Kroesbergen voor de Gouden Venus van Milo 2017

Array

Jaarlijks reikt DELA goededoelenfonds de Gouden Venus van Milo uit aan een gehandicapt persoon die zich vrijwillig inzet voor een goed doel.

Wat is de Gouden Venus van Milo en voor wie is deze bestemd? 

Met de verkiezing van de Gouden Venus van Milo wil het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking in het zonnetje zetten. Het fonds draagt met het thema Onbeperkt! bij aan projecten waarin mensen met een beperking als vrijwilliger iets goeds doen voor een ander. Zij geven op die manier meer betekenis aan hun leven en zijn tegelijk van enorme waarde voor de maatschappij.

De Gouden Venus van Milo is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de samenleving. Het DELA goededoelenfonds reikte de prijs in 2016 voor het eerst uit aan Roos Prommenschenckel. Met haar Foundation zet zij zich in voor een betere toegankelijkheid van het openbaar vervoer.

Het DELA goededoelenfonds zoekt in 2017 een nieuwe Gouden Venus van Milo.

De eerste stap daarbij is het opstellen van een nieuwe lijst met kandidaten, De Onbeperkte 100 van 2017. Voor die lijst kun je bekende of minder bekende Nederlanders met een beperking nomineren die iets goeds doen voor de samenleving. Daarvoor kun je gebruik maken van onderstaand formulier. Je kunt mensen met een verstandelijke, psychische of fysieke beperking, of met een combinatie daarvan, nomineren.

Op 24 juli wordt De Onbeperkte 100 lijst bekend gemaakt, je kunt niet meer nomineren.


Stemmen

Uit de lijst met De Onbeperkte 100 kun je van 24 juli tot en met 15 september je favoriete kandidaat kiezen, jouw Gouden Venus van Milo. Net als vorig jaar strijdt Tim Kroesbergen dit jaar weer om om de titel, en de bijbehorende geldprijs die naar Stichting IKONE zal gaan. Want dat is het doel waar hij zich heel erg graag voor inzet. Gun jij Tim en Stichting IKONE een mooie toekomst? Stem op Tim!

Na het tellen van de stemmen ontvangt de nummer 1 op 30 september in Eindhoven de Gouden Venus van Milo 2017, samen met een prijs van € 10.000 die de winnaar mag inzetten voor zijn of haar goede doel. Voor de tweede en derde prijs, de Zilveren en Bronzen Venus van Milo, zijn prijzen van € 5000 en € 2500 beschikbaar.

Positiviteit uitdragen is positiviteit oogsten

Tim is geboren met Osteogenis Imperfecta. Kort gezegd houdt dat in dat er minder kalk in zijn botten zit, waardoor hij snel iets breekt. Daarom zit hij in een elektrische rolstoel. Ook zijn longen zijn kwetsbaar, waardoor hij vaak verkouden is en gemakkelijk een longontsteking krijgt. Positieve veranderingen veroorzaken waar anderen beter van worden, dat is Tim. Die veranderingen zijn soms van praktische aard als hij met muzikanten bij patiënten langsgaat om ze een leuke(re) dag te bezorgen. Andere keren zijn ze beleidstechnisch als Tim overlegt en adviseert over de toekomst van de gezondheidszorg. Kijk ook op www.timkro.nl.

Heb jij een beperking en of ken jij iemand met een beperking die vrijwilligerswerk doet? Doe dan een aanvraag bij het DELA goededoelenfonds voor financiële ondersteuning. Meer info? Ga naar delafonds.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen