Kwaliteit van zorg voor baby’s belangrijk voor ZGT

Array
Opnieuw Certificaat Zorg voor Borstvoeding voor ZGT

ZGT heeft voor de vierde keer het WHO/Unicef Certificaat voor Borstvoeding behaald. Dit betekent dat we in ons ziekenhuis werken volgens een aantal vuistregels die zijn opgesteld voor het welslagen van borstvoeding.

ZGT blijft investeren in de zorg rondom Moeder en Kind. Naast de zorg voor borstvoeding hebben alle verpleegkundigen van de afdeling Moeder en Kind een E-learning gevolgd over kunstvoeding. Bovendien werpt de jarenlange inzet van drie lactatiekundigen zijn vruchten af en worden zij zeer gewaardeerd om hun kennis. De lactatiekundigen Tineke Stegehuis, Ilse Oude Griep-Munsterhuis en Annet Mulder zijn erg blij met de erkenning “We zijn er super trots op. Sinds we gezinsgericht werken, waarbij moeders niet worden gescheiden van hun kindje, genieten we van onze nieuwe manier van verzorgen. We blijven stappen maken en laten zien dat we kwalitatief hoogwaardige gezinsgerichte zorg bieden. En vooral begeleiding op maat geven voor moeder en kind.”

Certificaat voor Borstvoeding

Het WHO/Unicef Certificaat voor Borstvoeding kent tien vuistregels waaraan ZGT heeft voldaan. De criteria zijn door Zorg voor Borstvoeding (t.z.t. Baby Friendly Nederland) aangepast naar vijf standaarden. ZGT heeft zijn voedingsbeleid hierop aangepast. De vijf standaarden zijn:

  • beleid, scholing prenatale informatie en ketenzorg
  • begeleiding goede start
  • informatie en praktijk voeden
  • bijvoeding en voeding voor het oudere kind
  • hechting en zeggenschap.
Zorg voor Borstvoeding

Auditoren van de stichting Zorg voor Borstvoeding hebben de afdeling in ZGT, ziekenhuislocatie Almelo bezocht en steekproefsgewijs interviews met moeders en medewerkers afgenomen. In het verslag van de audit staat o.a. dat ZGT een duidelijke visie heeft over moeder- en kindzorg, het borstvoedingsbeleid goed is ingeburgerd en dat het bestuur is gekomen tot een positief besluit van certificering.

Bron: ZGT

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen