Goedkeuring fusie Sophia Revalidatie en Rijnlands Revalidatie Centrum

Array
Goedkeuring fusie Sophia Revalidatie en Rijnlands Revalidatie Centrum: Samen voor de beste medisch specialistische revalidatiezorg voor de regio
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stemt in met een fusie van Rijnlands Revalidatie Centrum (hoofdlocatie Leiden) en Sophia Revalidatie (hoofdlocatie Den Haag). De Raden van Bestuur van beide centra delen de overtuiging dat een fusie de regio zal verrijken. Een bundeling van krachten levert meerwaarde op voor patiënten, partners én medewerkers.

Frans van den Broek d’Obrenan (Raad van Bestuur Rijnlands Revalidatie Centrum): “Door samen te gaan, vergroten we onze slagkracht. We combineren kennis en kwaliteit, waardoor meer (financiële) ruimte ontstaat voor innovatie en kwaliteitsverbetering. Ideeën en kansen voor betere zorg worden sneller benut en uitgevoerd. We zien nu al dat samenwerking mooie projecten oplevert, waarvan patiënten profiteren, bijvoorbeeld ons e-revalidatieproject FAST@HOME.”
Willem Wiegersma (Raad van Bestuur Sophia Revalidatie): “We harmoniseren ons zorgaanbod en stemmen het zo goed mogelijk af met de ziekenhuizen in onze regio. Door concentratie van kleine hoog-complexe diagnosegroepen kunnen we makkelijker nieuwe expertise opbouwen. Ons aanbod voor de regio kan op deze manier zowel verbreden als verdiepen en voor medewerkers ontstaan nieuwe specialisatiemogelijkheden. Wij zien bovendien een regierol voor onze nieuwe organisatie weggelegd in het zorgnetwerk rondom een revalidatiepatiënt.”
Volgende stappen
Sophia Revalidatie en Rijnlands Revalidatie Centrum gaan zo snel mogelijk (in 2017) bestuurlijk fuseren. Dat betekent één Raad van Bestuur en één Raad van Toezicht voor twee organisaties. Per 1 januari 2019 volgt de juridische fusie en gaan beide organisaties op in één nieuwe organisatie.
Achtergrond fusie
De organisaties hebben veel gemeen: ze behandelen zo veel mogelijk volgens Evidence Based Practice (EBP); willen excelleren in de multidisciplinaire aanpak van complexe patiënten, continu vernieuwen en resultaten meten en inzichtelijk maken. De revalidatiezorg verandert momenteel sterk. Vlot kunnen inspelen op belangrijke ontwikkelingen, zoals thuis behandelen, stepped care (nooit zwaarder behandelen dan strikt noodzakelijk) en zorg op maat, is essentieel. Hiervoor moeten beide centra voorop blijven lopen bij het ontwikkelen, onderzoeken en toepassen van zorginnovaties. Flinke investeringen zijn vereist, ondanks beperkte financiële middelen. Tegelijkertijd worden kwaliteitseisen strenger, zorgverzekeraars kritischer en komen patiënten zieker naar revalidatiecentra toe vanuit de ziekenhuizen. Ook neemt het aantal nieuwe aanbieders van revalidatie toe, zoals de Zelfstandige Behandelcentra (ZBC’s) en de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ). Door een fusie kunnen RRC en Sophia Revalidatie samen hun ambities waarmaken in een veranderend speelveld.
Over Sophia Revalidatie
Sophia Revalidatie biedt medisch specialistische revalidatiezorg voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Het doel van de revalidatiezorg is de patiënt te helpen de door haar/hem gewenste rol in de samenleving (weer) zo goed mogelijk te vervullen ondanks eventuele participatieproblemen.
Sophia Revalidatie is gevestigd op acht locaties in Den Haag, Delft, Gouda en Zoetermeer. Sophia Revalidatie werkt intensief samen met een groot aantal instellingen voor de gezondheidszorg in de regio, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en instellingen voor lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten.
Sophia Revalidatie; medisch specialistische revalidatie sinds 1880
Over het Rijnlands Revalidatie Centrum
Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) biedt medisch specialistische revalidatiezorg voor kinderen, jongeren en volwassenen. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen of verminderen van belemmeringen in het dagelijks leven, bij patiënten die leven met de gevolgen van ziekte, ongeval of een aangeboren afwijking.
Het Rijnlands Revalidatie Centrum heeft twee vestigingen, 1 in Leiden en 1 in Alphen aan den Rijn. Het RRC werkt intensief samen met andere instellingen voor gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en instellingen voor lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten.
Rijnlands Revalidatie Centrum; medisch specialistische revalidatie sinds 1908
Bron: RRC & Sophia Revalidatie
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen