Pieter de Bey nieuwe directeur Santeon

0
1250

Pieter de Bey (36) wordt met ingang van 1 december 2017 de nieuwe directeur van Santeon. De Bey is op dit moment werkzaam voor the Boston Consulting Group (BCG) in New York, waar hij verantwoordelijk is voor de strategische trajecten van enkele Amerikaanse zorgaanbieders. Hij heeft eerder in 2016 vanuit BCG Amsterdam een belangrijke bijdrage geleverd aan de organisatie van Value-Based Health Care (VBHC) binnen Santeon. Daarvoor was hij werkzaam voor ICHOM (International Consortium for Health Outcomes Measurement) dat een prominente rol speelt bij de verdere verspreiding van VBHC.

Douwe Biesma, voorzitter Santeon: ”Ik ben erg blij met de komst van Pieter. We denken dat we met hem de juiste persoon in huis hebben om VBHC vanuit Santeon een krachtige impuls te geven. De eerdere samenwerking verliep zeer plezierig en we zijn erg content dat Pieter onze nieuwe directeur wil worden”.

Pieter de Bey geeft aan dat hij veel zin heeft in zijn nieuwe functie bij Santeon. “Ik ben zeer gemotiveerd om een actieve bijdrage te leveren aan de verdere vormgeving van VBHC binnen Santeon. Santeon is een uniek samenwerkingsverband van zeven sterke ziekenhuizen die gezamenlijk grote stappen zetten om gezondheidsuitkomsten van hun patie?nten meetbaar te verbeteren op een kosteneffectieve manier. Dat bestaat nog niet op veel plekken in de wereld. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de agenda van Santeon, die binnenkort geactualiseerd wordt in een nieuw Handvest”.

Pieter wordt de opvolger van Leonique Niessen, die eerder dit jaar heeft aangekondigd Santeon per 1 november a.s. te verlaten.

Santeon

Santeon is de Nederlandse ziekenhuisgroep waarbinnen zeven topklinische ziekenhuizen open samenwerken met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Om tot deze vernieuwing te komen, vergelijken de professionals van de Santeon ziekenhuizen systematisch behandelingen en resultaten. Hiermee brengen ze de onderlinge variatie terug waardoor de kwaliteit van zorg in alle Santeon ziekenhuizen aantoonbaar beter wordt. De waarde voor de patie?nt staat hierbij centraal.

Bij de Santeon ziekenhuizen werken ruim 26.600 medewerkers, waarvan 1.580 specialisten. Een op de acht patie?nten in Nederland bezoekt een Santeon ziekenhuis.

De zeven Santeon ziekenhuizen zijn: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, OLVG in Amsterdam en het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein.

Bron: Santeon

Vorig artikelSpreken over naderend levenseinde is belangrijk
Volgend artikelDuizenden kinderen minder in ziekenhuis door rookvrijbeleid
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.