Eiwitrijk ijs helpt patiënten in het GHZ bij hun herstel

Array

Wie geniet er nou niet van heerlijk ambachtelijk schepijs? Voor opgenomen patiënten in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ), die met ondervoeding te maken hebben, is deze koude versnapering vanaf 7 september beschikbaar. De bekende Goudse ijssalon David’s Gelato ontwikkelde voor het GHZ speciaal eiwitrijk ijs in verschillende smaken.

Diëtiste Maureen Scholten: “IJs is een lekkere versnapering, die ook bij een verminderde eetlust vaak goed wordt gewaardeerd en makkelijk weg te krijgen is.  Van ondervoeding is sprake als iemand – vaak door een ziekte – in de laatste zes maanden 10 procent van zijn lichaamsgewicht heeft verloren, of in de laatste maand 5 procent. Ondervoeding vertraagt het herstel van ziekte. Wanneer patiënten bij ons opgenomen worden, controleren we of er sprake is van ondervoeding. Als dit zo is, bieden we  het zogenaamde SNAQ assortiment aan. Dit bestaat uit verschillende eiwitrijke tussendoortjes, waaronder nu ook eiwitrijk ijs.”

David’s Gelato

David Hoppenbrouwers van David’s Gelato heeft in zijn nabije omgeving te maken gehad met ondervoeding en is naar aanleiding hiervan aan de slag gegaan met het ontwikkelen van eiwitrijk ijs. “Water- en roomijs bevatten geen of niet veel eiwit. Door de toevoeging van collageen aan het ijs is het gelukt om een eiwitrijk én smakelijk tussendoortje te ontwikkelen. Het eiwitrijk ijs, met de naam David’s Gelato Vita, is in talloze smaken beschikbaar. Ook voor patiënten met voedselallergieën. Kortom voor ieder wat wils.”

Om iedereen te laten kennismaken met het lekkere ijs van Davids Gelato, reed op de eerste dag een ijskar door het GHZ. Alle opgenomen patiënten en verpleegkundigen werden die dag door David’s Gelato getrakteerd op een lekker ijsje.

Bron: Groene Hart Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen