Mensen met een rode kring door tekenbeet gezocht !

Array
Onderzoek naar vroege opsporing van Borrelia infecties

Innatoss Laboratories ontwikkelt een test die binnen 4 weken na een tekenbeet laat zien of iemand geïnfecteerd is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een methode die kijkt naar de reactie van je bloedcellen.

De cellulaire methode wordt in dit onderzoek vergeleken met de huidige diagnostiek, het meten van antistoffen. Deze stoffen komen bij de ziekte van Lyme vaak pas laat op. De bloedcellen reageren eerder en kunnen daarom mogelijk goed gebruikt worden in een vroege test.

Er zijn in 2015 en 2016 in totaal al 600 mensen getest, waarvan 500 met een recente tekenbeet. We zoeken nu alleen nog mensen met de bekende rode kring of vlek na een tekenbeet.

“We zoeken mensen met een rode kring !”

Dus ontstaat er een rode vlek of kring een aantal dagen/weken na de beet, meld je dan aan! Zo help je onderzoek naar de ziekte van Lyme vooruit.

Wat wordt er gevraagd?

We willen graag een bloedafname doen voordat je met antibiotica start, die je voorgeschreven krijgt van de huisarts. En dan nog een bloedafname een aantal weken na de antibioticakuur. Zo kunnen we goed zien wat er met je biomarkers en antistoffen in het bloed gebeurt.

De bloedafname wordt snel en bij jou in de buurt geregeld.

Hoe kan ik meedoen?

Alleen mensen met een rode kring of vlek na een tekenbeet kunnen nog meedoen, als ze nog geen antibiotica slikken. Bel dan snel met 0412 700 507 of stuur een mail naar [email protected]. Bedankt!

Europese subsidie 

De voorlopige resultaten uit 2015 waren al bemoedigend. Deze hebben ertoe geleid dat de Europese Unie een subsidie beschikbaar heeft gesteld vanuit het Horizon2020 programma. Hiermee wordt de verdere ontwikkeling van de cellulaire test deels bekostigd en kunnen we nu samenwerken met grotere partijen uit Duitsland en Oostenrijk. Meer informatie over dit EU-project is te vinden op ID-Lyme.eu.

Heeft u meegedaan?

Mocht u vragen hebben over uw resultaten, bel dan met 0412 700 530 of stuur een mail naar [email protected].

Bron: Innatoss

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen