Bekendmaking winnaar Briljante Mislukkingen in de Zorg award

Te vaak worden leerervaringen in de praktijk onvoldoende benut omdat we niet open durven te zijn over mislukkingen in onderzoek, innovatieprojecten en in de praktijk. Dat stellen Paul Iske en Bas Ruyssenaars, initiatiefnemers van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Om deze belangrijke lessen te helpen ontdekken en aandacht te geven organiseert het Instituut de Briljante Mislukkingen de Zorg-award. Het is nog tot en met vrijdag 27 oktober mogelijk een Briljante Mislukking te nomineren. Het Instituut roept daarom zorgbestuurders, zorgprofessionals en patiënten op om mislukkingen aan te melden via www.briljantemislukkingen.nl/zorg.

De Zorg-award wordt uitgereikt op de Dag van de Briljante Mislukking, 7 december 2017, bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Roelof Hemmen, presentator bij BNR, is dagvoorzitter. Op deze dag maakt de jury de prijswinnaars van de Mislukkingen in de Zorg-award bekend. De jury bestaat uit Paul Iske (voorzitter), Edwin Bas (GfK), Cathy van Beek, (Radboud UMC), Bas Bloem (Parkinson Center Nijmegen), Gelle Klein Ikkink (Ministerie VWS), Henk Nies (Vilans), Michael Rutgers (Longfonds), Henk Smid (ZonMW), Mathieu Weggeman (TU Eindhoven).

Over het Instituut voor Briljante Mislukkingen

Sinds 28 augustus 2015 zijn de activiteiten van het Instituut voor Briljante Mislukkingen (IVBM) ondergebracht in een stichting. De stichting heeft tot doel om een klimaat voor ondernemerschap te bevorderen door het leren omgaan met risico’s en het waarderen en leren van mislukkingen.

Het instituut heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met het creëren van meer ‘foutentolerantie’ en een gezonder innovatieklimaat in complexe omgevingen. De oprichters hebben de ambitie om meer bekendheid te genereren voor hun doelstellingen en instrumenten. In 2017 focust het Instituut zich met name op innovatie in de zorg.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen