Healthy Ageing FRL trapt af met Dutch Health Hackathon

Array

Friese zorginstellingen, beroepsonderwijs, technologiebedrijven en overheid bundelen kennis en kracht voor zorg van morgen

Een lang, gezond en actief leven voor de inwoners van Fryslân. Daarvoor is een vernieuwing van de zorg nodig. Goed georganiseerd en dichtbij. Met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Healthy Ageing FRL (Healthy Ageing FRL) bundelen zorginstellingen, beroepsonderwijs, technologiebedrijven en de overheid hun kennis en krachten om die uitdaging aan te gaan. Op zaterdag 23 september trapte het platform Healthy Ageing FRL af met het eerste innovatieproject, de Dutch Health Hackathon.

Healthy Ageing FRL – samen werken aan de zorg van morgen

Binnen vier jaar wil Healthy Ageing FRL hét innovatie- en praktijkplatform voor zorg, innovatie en technologie in Fryslân zijn. Samen met de inwoners van Fryslân werkt het platform aan de zorg van morgen. Hoe? Door innovatieve zorgconcepten en oplossingen voor knelpunten in de zorgverlening te bedenken. Door het bedenken van technologische en sociale innovaties. Door te onderzoeken of die innovaties echt bijdragen aan de kwaliteit van zorg en leefplezier én ze toe te passen. Vernieuwing vraagt ook om andere zorgverleners en dat begint in het onderwijs. Om de Friese zorg aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken zijn nieuwe competenties, een andere manier van werken en een groter beroep op eigen initiatief en regie van mensen nodig.

Healthy Ageing FRL is een ecosysteem. De huidige partners zijn: Alliade, Cinnovate, Coolminds, Friesland College, ROC Friese Poort, GGZ Friesland, KwadrantGroep, NHL, Noorderbreedte, Patyna, Philips, Stenden, Zuidoostzorg, Hanzehogeschool Centre of Expertise Healthy Ageing.

De Dutch Health Hackathon
Programmeurs, hackers, zorgprofessionals, designers en innovators zetten hun talenten en techniek in om de zorg te verbeteren. Meer dan 200 deelnemers, waaronder studenten van het Friesland College (D’Drive, Techniek & Engineering en Zorg & Welzijn), werken 26 uur lang keihard aan een grensverleggend concept. De Dutch Health Hackathon 2017 staat volledig in het teken van gezond ouder worden. De cases worden onder meer aangeleverd door zorginstellingen. De teams strijden voor de eer, het beste concept én de hoofdprijs van € 5000.

Bron: Dutch Health Hackathon

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen