Huis Convivio langer onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 15 september 2017 Convivio locatie Huis Convivio, het voormalige Villa Anna, in Tilburg twee maanden langer onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie had de zorginstelling op 14 april 2017 voor vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld.. De kwaliteit van zorg is wel verbeterd, maar nog onvoldoende om het verscherpt toezicht op te heffen.

Huis Convivio biedt 24-uurs dementiezorg aan negen cliënten.

Verscherpt toezicht

Tijdens het vervolgbezoek op 24 februari 2017 bleek dat Villa Anna langere tijd niet voldeed aan het merendeel van de getoetste normen en dat er structurele tekortkomingen waren. Verbeteringen werden onvoldoende doorgevoerd. De kwaliteit van de zorg was niet voldoende. Zo waren de cliëntendossiers niet op orde, de medicatieveiligheid onvoldoende en de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelingen onzorgvuldig toegepast. Ook was het niet gelukt om een goed functionerend kwaliteitssysteem op te zetten. Een kwaliteitssysteem is belangrijk omdat daar (bijna) fouten worden gemeld, zodat er van geleerd kan worden.
Daarom stelde de inspectie Huis Convivio op 14 april 2017 onder verscherpt toezicht voor de duur van vier maanden.

Verlengen verscherpt toezicht

Tijdens een onaangekondigd inspectiebezoek op 4 augustus 2017 zag de IGZ dat er hard was gewerkt om de verbeteringen te realiseren. Er was nieuw personeel aangenomen. Ook was een nieuw ECD geïntroduceerd.
Alleen waren de cliëntdossiers nog steeds niet op orde. In deze dossiers stond niet goed beschreven wat de wensen en behoeften van cliënten zijn. En welke zorgverlening met welk doel gegeven moest worden. Daarnaast paste Convivio vrijheidsbeperkende maatregelen nog steeds onzorgvuldig toe. De continuïteit, de veiligheid en de kwaliteit van zorg waren niet goed geborgd.
Convivio heeft meer tijd nodig om alle tekortkomingen op te lossen. Om deze reden verlengt de inspectie het verscherpt toezicht voor twee maanden.

Hoe nu verder?

De IGZ verwacht dat locatie Huis Convivio zich inspant om de tekortkomingen binnen twee maanden op te lossen. De inspectie volgt de ontwikkelingen bij Huis Convivio nauwlettend. Dit doet de IGZ onder andere door het brengen van onaangekondigde

Bron: IGZ

 

Bewaren

Bewaren

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen