Centrum voor Seksueel Geweld viert tweede verjaardag in Scheper

0
374
Love for sale

Dit najaar bestaat het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Drenthe twee jaar. In dit centrum, gehuisvest op de SEH van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, worden slachtoffers van seksueel geweld opgevangen en onderzocht. Jaarlijks helpt het CSG Drenthe ca. 22 slachtoffers.

Slachtoffers van een verkrachting of aanranding kunnen 24 uur per dag hulp zoeken bij het landelijk meldpunt voor seksueel geweld. Daar worden ze in contact gebracht met het CSG bij hem of haar in de buurt. Voorheen was die zorg versnipperd en de betrokken hulpverleners waren daar niet altijd voor opgeleid. Daardoor liep het opsporings- en medisch onderzoek wel eens door elkaar heen. Dankzij het CSG is die situatie verleden tijd. Op alle zestien CSG-locaties in Nederland wordt dezelfde werkwijze gehanteerd, die zorg is uniform.

‘Binnen het CSG werken we multidisciplinair en volgens een vaste structuur’ aldus Henriëtte Kral, SEH èn forensisch verpleegkundige. ‘De gehele medische, forensische en psychologische zorg bevindt zich nu onder één dak. Daardoor hoeven slachtoffers maar één keer hun verhaal te vertellen en kunnen we de belastende onderzoeken bundelen. Aansluitend worden de slachtoffers aangemeld bij het medisch maatschappelijk werk, die hun toestand nauwlettend volgt.’

Het tweejarig bestaan van het Drentse CSG wordt ‘gevierd’ met een ketenoefening van alle partijen die bij een melding van seksueel geweld betrokken zijn.

 

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
DELEN
Vorig artikelWaarschuwing ‘bij brand geen lift gebruiken’ blijkt voor seniorenwoningen onjuist
Volgend artikelBlockchain kan de wereld van de zorg op z’n kop zetten

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.