De apothekerskalender; het antwoord op omzetdaling zelfzorggeneesmiddelen apotheek

Array
De apothekerskalender; het antwoord op dalende omzet zelfzorggeneesmiddelen in de apotheek

Vandaag verschijnt de apothekerskalender. De apotheek heeft al jaren een dalend marktaandeel in de spectaculair stijgende markt van zelfzorggeneesmiddelen. Dit terwijl er juist veel kennis in de apotheek aanwezig is over het veilig gebruik van zelfzorggeneesmiddelen.

De markt voor zelfzorggeneesmiddelen is afgelopen jaar met 3.9 % gegroeid tot maar liefst € 719 miljoen. Waar de supermarkt en de drogist profiteren van deze sterke groei, blijft de apotheek achter met als gevolg een dalend marktaandeel. Terwijl juist de apotheek bij uitstek de plaats is voor vragen over zelfzorggeneesmiddelen door haar goed opgeleide personeel. De KNMP geef tzelfzorgstandaarden uit voor het juiste advies aan klanten en investeert in opleiding van apothekersassistenten op dit gebied.

 

Gezondheid is belangrijk voor menens en zij willen daar graag meer over weten. Door het aanbieden van de kalender aan de klanten van de apotheek worden zij goed geïnformeerd over veel voorkomende aandoeningen en wat ze hieraan kunnen doen. En wordt duidelijk dat de apotheek de juiste plaats is voor het veilig aankopen van zelfzorggeneesmiddelen.De apothekerskalender kan gepersonaliseerd worden voor elke apotheek door het logo op de voorzijde te plaatsen. Het versterkt zo de relatie met de klant.

De apothekerskalender is een initiatief van Operatie Farma

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen