Schurft in verzorgingstehuis in Breda

Array

Bij verzorgingstehuis Ruitersbos is scabiës (schurft) geconstateerd. Tot op heden zijn er 4 bewoners met de aandoening besmet. Scabiës is een ongevaarlijke besmettelijke huidaandoening die veroorzaakt wordt door schurftmijt en doorgaans veel last kan veroorzaken, vooral jeuk. Door onder andere intensief huidcontact met iemand die scabiës heeft, kan je besmet raken. Na besmetting duurt het nog twee tot zes weken voordat er klachten ontstaan. Er treedt geen besmetting op door slechte hygiëne of bijvoorbeeld het geven van een hand. Deze huidaandoening is goed te behandelen.

Inmiddels zijn, in nauwe samenwerking met de GGD West-Brabant afdeling infectieziektebestrijding, maatregelen in gang gezet samen met het door Ruitersbos geformeerde scabiësteam. Om de ziekte goed te bestrijden wordt iedereen die kans heeft gelopen op besmetting behandeld. Er is hierbij breed ingezet, op zowel betrokken personeelsleden, bewoners, familieleden, behandelaren, leveranciers en bezoekers. Deze zijn geïnformeerd en worden op basis van de inventarisatie behandeld.

Wij vinden het erg vervelend en stellen alles is in het werk op verdere verspreiding tegen te gaan. Ook willen we onze medewerkers bedanken die er alles aan doen om de overlast voor bewoners tot een minimum te beperken door aandacht voor de dingen van alledag.

De besmetting is midden september voor het eerst aangetroffen. De incubatietijd voor schurft is 2 – 6 weken. De GGD heeft de bron proberen te achterhalen. Die gezondheidsdienst meldde dat scabiës de afgelopen periode in zes andere tehuizen in de regio ook voorgekomen en behandeld is.

Bron: GGD en Ruiterbos

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen