Marcel Levi en Han van Krieken treden toe tot RvT Antoni van Leeuwenhoek

0
775
Prof. dr. Marcel Levi en Prof. dr. Han van Krieken gaan de Raad van Toezicht (RvT) van het Antoni van Leeuwenhoek versterken. Beide professionals gaan samen met de andere leden zich inzetten voor de ambities van het Antoni van Leeuwenhoek. Bovendien is een krachtige en invloedrijke Raad van Toezicht van groot belang om het kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek te ondersteunen.

Voorzitter Raad van Bestuur prof. dr. René Medema is zeer verheugd met hun komst. “Met de komst van beide professionals krijgt de Raad van Toezicht een enorme impuls. Hun verdiensten zijn ongekend.  Wij zien de toekomstige samenwerking met vertrouwen tegemoet en zijn vereerd met de versterking van de RvT met de specifieke kennis en kunde van beide personen.”

Prof. dr. Marcel Levi
Prof. dr. Marcel Levi is internist en sinds 2010 bestuurder. Hij geeft leiding aan de prestigieuze University College London Hospitals, een cluster van vijf academische ziekenhuizen in Londen. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van het AMC. Driemaal werd hij in Nederland uitgeroepen tot de beste internist van het land.

Prof. dr. Han van Krieken
Prof. dr. Han van Krieken is rector magnificus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarvoor was hij directeur van het Radboud Oncologisch Onderzoeksinstituut en voorzitter van het Radboud UMC Centrum voor Oncologie. Van Krieken studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en volgde de specialisatie pathologie.

Raad van Toezicht
Prof. Dr. Marcel Levi zal per 1 januari 2018 toetreden, als opvolger van Prof. Dr. Geert Blijham. Prof. Dr. Han van Krieken treedt met ingang van 5 oktober toe.
De RvT is deskundig op de terreinen: bestuur, onderzoek, patiëntenzorg, financieel-economische en juridische zaken. Een sterke samenstelling van de Raad van Toezicht komt de positie van het Antoni van Leeuwenhoek ten goede. De Raad van Toezicht houdt integraal toezicht op het besturen door de Raad van Bestuur, het beleid van de Raad van Bestuur en op de algemene gang van zaken in de stichting en de hiermee verbonden instellingen. De Raad van Toezicht staat de Raad van Bestuur met raad terzijde. De Raad van Toezicht bestaat verder uit:

Drs. T. de Swaan (vz)
Mw. E.H. Swaab
Prof.dr. Geert H. Blijham
Prof.dr. J.H.J. Hoeijmakers
Mr. L.J. Hijmans van den Bergh
Drs. A.M. Congeries


Bron: AvL

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
DELEN
Vorig artikelAntoni van Leeuwenhoek ontwikkelt online keuzehulp bij borstreconstructie
Volgend artikelHonden- en kattenvlooien kunnen ook bij mensen klachten veroorzaken

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.