Sinds 1 oktober één gezamenlijk Transmuraal Palliatief Advies Team

Het Palliatief Consultatieteam van Amphia, zorgprofessionals van onder andere Avoord, De Riethorst Stromenland,  Volckaert, Careyn en het consultatieteam van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) zijn per 1 oktober samengevoegd tot één Transmuraal Palliatief Advies Team (transmuraal PAT). Hierdoor zal de zorg voor mensen in de laatste levensfase verbeteren.

Transmuraal PAT kan voor advies ingeschakeld worden door alle zorgprofessionals zoals huisartsen, ziekenhuisartsen of specialistisch verpleegkundigen. Transmuraal PAT is snel en laagdrempelig te bereiken en positioneert zich als een schakel in de palliatieve zorgketen. Doel is de continuïteit en kwaliteit van zorg rondom de palliatieve patiënt te optimaliseren, ongeacht de verblijfplaats van de patiënt.

Wat is palliatieve zorg?

Onder palliatieve zorg valt alle zorg die erop gericht is een patiënt met een levensbedreigende en ongeneeslijke ziekte en zijn naasten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Er is zowel aandacht voor lichamelijke als psychologische, sociale en/of spirituele klachten die zich kunnen voordoen. Palliatieve zorg kan op verschillende plaatsen gegeven worden, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, in verzorgings- en verpleeghuizen, thuis of in het hospice. Het wordt door meerdere zorgprofessionals gegeven, bijvoorbeeld een (huis)arts, verpleegkundige, fysiotherapeut, of geestelijk verzorger.

Transmuraal PAT is tijdens kantooruren bereikbaar van 8-17 uur op 076 – 595 30 10. Buiten kantoortijden kunnen verwijzers terecht bij het huidige regionale team van IKNL via 0900 – 297 16 16.

Bron: Amphia ,Transmuraal Palliatief Advies Team

 

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen