Catharina Pijls prijzen uitgereikt op Maastricht Health symposium

Array

Tijdens het jaarlijkse Maastricht Symposium on Global and European Health, georganiseerd door de Universiteit Maastricht, is de Catharina Pijls Proefschriftprijs uitgereikt aan dr. Reinier Meester als bekroning voor excellent onderzoek binnen de gezondheidswetenschappen. Meester promoveerde in januari 2017 aan het Erasmus MC op onderzoek naar de verschillende effecten van screening op darmkanker. Het Maastricht Symposium on Global Health vond donderdag plaats en had dit jaar als thema Between numbers and narratives: politics of evidence in Global Health. 

Beoordeling
Kandidaten voor de Catharina Pijls Proefschriftprijs worden voorgedragen door hoogleraren van alle Nederlandse faculteiten geneeskunde en sociale wetenschappen. De voordrachten worden beoordeeld op het multidisciplinaire karakter, wetenschappelijke kwaliteit, wetenschappelijke innovatie, maatschappelijke relevantie en prestaties van de kandidaat buiten het proefschrift. De prijs, ter waarde van 10.000 euro, wordt tweejaarlijks uitgereikt.

Voordracht
‘Het proefschrift van dr. Meester gaat in op een aantal zeer pertinente vragen, namelijk wat het verwachte effect van screening op populatieniveau is, of het beter is om te screenen met ontlastingstesten of inwendig onderzoek, wat het lange-termijn effect is van geobserveerde screeningsdeelname over tijd, wat het effect is van de kwaliteit van inwendige onderzoeken, en wat te doen met patiënten met niet-kwaadaardige poliepen. Data uit twee praktijkstudies zijn vindingrijk gebruikt in een computersimulatiemodel om de lange-termijn effecten te kunnen schatten van eerdergenoemde screeningsdeelname en -kwaliteit, dé beslissende factoren voor een goed functionerend programma’, aldus de voordracht.

Aanmoedigingsprijs
Naast de Proefschriftprijs reikt de Stichting Catharina Pijls jaarlijks een Aanmoedigingsprijs (ter waarde van 2.000 euro) uit aan een recent afgestudeerde student van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. Dit jaar ging de Aanmoedigingsprijs naar Jade Stultjens (alumna van de Master Mental Health, Track Child & Adolescent) voor haar uitmuntende scriptie getiteld ‘Identifying the group dynamics of bullying using a social network perspective. An explorative research on the practical relevance of using a non-anonymous questionnaire about bullying within primary school children’.

Bron: Universiteit Maastricht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen