Bron: Shutterstock

Diakonessenhuis en Mondzorg Poli gaan samenwerken aan spoedeisende tandzorg

Array

Vanaf eind dit jaar kunnen inwoners van Utrecht ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend met spoedeisende gebitsklachten terecht in het Diakonessenhuis locatie Utrecht. Het ziekenhuis en de Mondzorg Poli, een organisatie voor spoedeisende tandheelkundige hulp, willen hiertoe nauw gaan samenwerken.

Het Diakonessenhuis en de Mondzorg Poli sluiten hiermee aan op de wens van tandartsen om de tandheelkundige spoeddienst in Utrecht te professionaliseren. Voor patiënten betekent het dat zij met spoedeisende gebitsklachten ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend op een vaste, centraal in Utrecht gelegen plek, terecht kunnen: de Mondzorg Poli in het Diakonessenhuis.

Spoedeisende tandzorg

Patiënten die buiten praktijkuren met hun tandarts bellen worden via een ‘spoedcentrale’ verwezen naar de Mondzorg Poli. Deze spoedpolikliniek wordt bemenst door een tandarts en een assistent. De tandarts beoordeelt of de patiënt meteen geholpen kan worden of doorverwezen moet worden naar de huisartsenpost, spoedeisende hulp of een medisch specialist.

Naar verwachting wordt de samenwerkingsovereenkomst in november getekend en is de spoedpolikliniek voor het eind van het jaar in bedrijf.

Over Mondzorg Poli

Bron: Mondzorgpoli

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen