Amphia ontvangt financiering voor nieuwbouw vanuit Europese Unie

De Europese Investeringsbank (EIB) en Amphia ondertekenen vandaag een financieringsovereenkomst.
De Europese Investeringsbank maakt EUR 100 miljoen beschikbaar voor de bouw van het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda. Amphia is een van de meest vooraanstaande klinische ziekenhuizen in Nederland en voorziet in de medische zorg voor de provincie Noord-Brabant.

Het is het eerste ziekenhuis in Nederland dat door de EIB gefinancierd wordt via het “Investeringsplan voor Europa” van de Europese Commissie. Tijdens de ceremonie werden door Amphia ook financieringsovereenkomsten met BNG, Rabobank en ING ondertekend.

Investeren en vertrouwen

Met een nieuwbouwproject als dat van Amphia gaan enorme financieringen gepaard. Met deze ondertekening stapt ook de Europese Investeringsbank in het financieringspakket, samen met de reguliere Nederlandse banken. De EIB biedt een lage rente en een lange looptijd van 27 jaar. Amphia biedt hiermee haar organisatie continuïteit. Door de investering van de EIB in Amphia en de nieuwbouw laten zij zien dat zij Amphia hebben beoordeeld als een solide organisatie. Zij laten door het aangaan van een lange termijn investering hun vertrouwen blijken in de organisatie.

EIB en Amphia

Roos Leber, CFO van Amphia: ”Er is in heel korte tijd, ontzettend complex werk verzet door mensen van EIB en Amphia. En dat allemaal om met een investering van € 100 miljoen de toekomst van Amphia in haar nieuwe behuizing te garanderen. Wij zijn de EIB en het bankenconsortium hiervoor buitengewoon dankbaar”.

Op de nieuwe locatie zal multidisciplinaire zorg worden aangeboden met plaats voor meer dan 500 nieuwe éénpersoonskamers en 20 operatiezalen. Naar verwachting zullen dagelijks meer dan 3000 patiënten gebruik maken van het nieuwe ziekenhuis, dat daarmee werk biedt aan 4500 mensen.

Europese Investeringsbank


De EIB is de kredietinstelling voor langlopende leningen van de Europese Unie, en is direct eigendom van haar lidstaten. Het maakt langetermijnfinanciering beschikbaar voor investeringen die bijdragen aan de beleidsdoelstellingen van de Europese Unie. Het afgelopen jaar stelde de EIB een recordbedrag van 2,56 miljard euro beschikbaar voor projecten in Nederland.

“Langetermijnfinanciering is van enorm belang voor moderne gezondheidszorg in Nederland, die met de nieuwste technologie zal moeten zorgen voor een ouder wordende bevolking. De EIB is blij dat het, samen met drie vooraanstaande Nederlandse banken, de vernieuwing van Amphia kan financieren. De vandaag getekende lening volgt op eerdere steun van de EIB aan ziekenhuizen in onder meer Amsterdam, Maastricht, Tilburg, Rotterdam en Deventer in de laatste jaren”, stelde Pim van Ballekom, Vicepresident van de Europese Investeringsbank.

EIB

In de laatste tien jaar investeerde de EIB meer dan EUR 16 miljard in gezondheidszorg in Europa en de rest van de wereld.

Meer informatie is te vinden op www.amphia.nl.

Bron: Amphia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen