Gezond & Zeker Kennisdag breekt bezoekersrecord

Array

1300 zorgmedewerkers leren over het voorkomen van ziekteverzuim
Tijdens de Gezond & Zeker Kennisdag op maandag 30 oktober in het NBC in Nieuwegein is een recordaantal van ruim 1300 professionals uit zorg en welzijn op de been. Zij horen, zien en ervaren die dag wat zij kunnen doen om zo gezond en veilig mogelijk te werken. Nog nooit waren zoveel bezoekers op een dag bij elkaar in de veertien jaar dat het programma nu bestaat.

Voorkomen ziekteverzuim


Het ziekteverzuim in Zorg en Welzijn bedraagt 5,1 % en is nadelig voor de kwaliteit, de continuïteit en de kosten van de zorg in Nederland. Fysieke belasting, agressie, werkdruk en psychosociale belasting zijn de belangrijkste oorzaken van verzuim in de sector. Ergocoaches, veiligheidscoaches, HR-managers, P&O-medewerkers, arbo-coördinatoren en andere leidinggevenden leren deze dag over deze oorzaken en hoe zij verzuim kunnen helpen voorkomen. Oud schaatser Erben Wennemars vertelt waarom werken in de zorg topsport is. Via een theatershow,  tientallen workshops en een praktijkmarkt ervaren de deelnemers hoe zij het probleem kunnen aanpakken. Communicatie en coaching staan centraal.

Businesscase: Glijzeilen


Daarnaast worden nieuwe businesscases gepresenteerd, waaronder verrassende resultaten van een compact praktijkonderzoek over glijzeilen. Dit onderzoek is mogelijk gemaakt met de financiering van RegioPlus en BrabantZorg. Glijzeilen worden steeds meer gebruikt in de zorg. Dat moet ook volgens de landelijke Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting. In de praktijk is het lastig te bepalen welke soort glijzeilen het beste is. De resultaten van het onderzoek geven houvast bij het maken van die keuze.

Gezond & Zeker


Gezond & Zeker is een kennisnetwerk van en voor zorgprofessionals, dat zich richt op het voorkomen van fysieke belasting en agressie in Zorg en Welzijn. Agressie en fysieke belasting zijn de belangrijke oorzaken van verzuim en ziekte in de Nederlandse gezondheidszorg. Gezond & Zeker richt zich op ergo-en veiligheidscoaches, zij zijn een belangrijke schakel op werkvloer bij de preventie van fysieke belasting en agressie in de zorg. Daarnaast worden ook HR-managers, arbo-coördinatoren en P&O-medewerkers met aandacht voor dit onderwerp bereikt. Er zijn meer dan 20.000 medewerkers aangesloten bij dit kennisnetwerk.

RegioPlus, het samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn, is organisator van Gezond & Zeker. Gezond & Zeker wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bron: RegioPlus

 

Bewaren

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen