Programma ‘HAPPY MET JE HUID’ FESTIVAL compleet!

Zaterdag 18 november 2017 staat voor huid- en haarpatiënten in het teken van positieve gezondheid, oftewel ‘Happy met je Huid’. Op die dag organiseert Huidpatiënten Nederland, initiatiefnemer van het evenement, een informatief en inspirerend festival voor deze brede groep patiënten en hun naaste familieleden en partners. In de Metaal Kathedraal in Utrecht ontmoeten lotgenoten, patiëntenorganisatie en zorgverleners elkaar voor een veelzijdig programma van workshops, lezingen, creatieve en sportieve activiteiten. Cabaretière Kirsten van Teijn sluit het festival toepasselijk af met een gedeelte uit haar theatershow ‘Zalf’.

Voeding, Schaamte en Seksualiteit

Onder de noemer Positieve Gezondheid is er veel aandacht voor de thema’s
Huid & Voeding, Huid & Schaamte en Huid & Seksualiteit. Deze onderwerpen zijn erg bepalend voor de kwaliteit van leven van patiënten met een huid- of haaraandoening. Daarom is er volop aandacht voor de relatie tussen gezonde voeding en een vitale huid, het verbeteren van het zelfbeeld en het omgaan met huidproblemen in een intieme relatie. Het programma wordt omlijst met muziek, eten en drinken en biedt activiteiten voor jong en oud. Inmiddels is er al een groot aantal aanmeldingen, de organisatie raadt geïnteresseerden aan snel in te schrijven via de website www.happymetjehuid.nl. Deelname aan het festival is kosteloos.

Samen sta je sterker

Patiëntenverenigingen en organisaties van zorgverleners spelen een actieve rol in het festival. Als wandelende vraagbakens begeven zij zich tussen de festivalgangers en bieden informatie en een luisterend oor. Daarnaast brengen zij patiënten met elkaar in gesprek in lotgenotencafés. Tussendoor is er volop de gelegenheid voor creatieve en sportieve inspanning, of juist een ontspannende massage of een workshop flirten. De aanbieders van de activiteiten hebben veelal een therapeutische achtergrond en weten wat het is om met een huid- of haarprobleem te moeten leven. Het festivalprogramma en het aanmeldformulier zijn te vinden op www.happymetjehuid.nl

Lichamelijke en psychosociale gevolgen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben een chronische huid- of haaraandoening. Sommige mensen worden ermee geboren, anderen krijgen deze in de loop van hun leven. Patiënten hebben op verschillende manieren last van een huid- of haaraandoening. Er zijn lichamelijke gevolgen, zoals jeuk en pijnlijke plekken. Maar er zijn ook psychosociale gevolgen door schaamte, pesten, niet serieus genomen worden of geen werk kunnen vinden.

Huidpatiënten Nederland maakt zich sterk voor alle mensen met een huid- of haaraandoening en bundelt de krachten om hun positie in de zorg en de kwaliteit van zorg te versterken.

‘Happy met je Huid’ is een initiatief van Huidpatiënten Nederland in samenwerking met het Huidfonds, de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) en de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en mede mogelijk gemaakt door Celgene.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen