Claudia Vonk nieuwe directeur JDRF Nederland

0
1344

Met ingang van 1 december 2017 is Claudia Vonk de nieuwe directeur van JDRF Nederland. Zij volgt Philip van Lookeren Campagne op, die tot 1 september deze functie bekleedde. Vonk heeft 25 jaar werkervaring in de dienstverlenende sector. De laatste 8 jaar is zij werkzaam geweest in de gezondheidszorg als directeur van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

“JDRF Nederland is een fantastisch mooie internationale organisatie, waarbij toponderzoekers uit de hele wereld samenwerken om type 1 diabetes zo snel mogelijk de wereld uit te helpen. In Nederland gaan we de bekendheid van type 1 diabetes vergroten en het unieke van deze organisatie belichten. Meer voorlichting, bekendheid en begrip gaat leiden tot meer financiële steun voor research. Om nieuwe behandelmethoden te vinden is er jarenlang baanbrekend onderzoek nodig, en dit kost veel geld”, aldus Claudia Vonk. “Dit is de enige organisatie in Nederland die door samenwerking over de hele wereld effectief en efficiënt werkt aan oplossingen voor type 1 diabetes.”

Vonk vervolgt: “Type 1 diabetes mag persoonlijker worden en dichterbij komen voor iedereen in de samenleving. Op een positieve manier die past bij de ? jonge ? mensen met type 1 diabetes. JDRF werkt met toponderzoekers van over de hele wereld samen aan het gemeenschappelijke doel om type 1 diabetes bij kinderen en volwassenen zo snel mogelijk de wereld uit te helpen. Ik ben er trots op dat ik vanaf 1 december directeur ben van JDRF Nederland. Samen met de collega’s, vrijwilligers en donateurs gaan we voor deze belangrijke doelgroep het verschil maken ? vandaag, morgen en in de toekomst.”

Maarten de Groot, voorzitter van JDRF Nederland, reageert verheugd op de komst van Claudia Vonk. “Claudia heeft veel ervaring met de groei van fondsenwervende organisaties. Ze is donateur- en vrijwilligersgericht en streeft naar langetermijn samenwerkingen. Ze is verbindend en energiek, en gaat door samenwerking onze maatschappelijke impact vergroten.”

Claudia Vonk treedt per 1 december in dienst van JDRF Nederland.

Bron: JDRF

Vorig artikelAantal gevallen van ziekte van Lyme en andere tekenbeetziekten neemt toe
Volgend artikelHenk Kamp nieuwe voorzitter Raad van Toezicht ZGT
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.