Röpcke-Zweers Ziekenhuis start met gebruik aanmeldzuilen

Array

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep, start vanaf november 2017 met het gebruik van aanmeldzuilen. Met behulp van de aanmeldzuilen kunnen patiënten zich vanaf heden centraal aanmelden voor poliklinische afspraken. Dankzij de zuilen weten patiënten waar ze moeten zijn binnen het ziekenhuis en hoeven ze zich niet (altijd) eerst te melden bij de receptie. Aanmelden is mogelijk met een geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Met de centrale aanmelding bij de aanmeldzuil in het huidige ziekenhuis sorteert de organisatie voor op poliklinieken 2.0*.

Het doel van de centrale aanmelding is om patiënten zo vriendelijk en effectief mogelijk te bedienen en de professionals op een efficiëntere manier te laten werken. De identificatie en verificatie van BSN kan daarnaast ook via de zuil gedaan worden. Patiënten worden na aanmelding doorverwezen naar de juiste polikliniek of afdeling en kunnen plaatsnemen in de wachtruimte. Ze hoeven hierdoor niet (altijd) eerst langs de receptie van het ziekenhuis.

 

Om patiënten voor te bereiden op de nieuwe werkwijze is er een instructiefilmpje ontwikkeld die te vinden is op: bit.ly/centraal_aanmelden ,ook kunnen patiënten hier het antwoord vinden op de ‘veelgestelde vragen’.

 

Poliklinieken 2.0. staat voor het toekomst gericht werken, voor het werken in het nieuwe ziekenhuis. Gebruik van ICT en regie bij de patiënt zijn hierbij uitgangspunten. Werken met aanmeldzuilen loopt hierop vooruit.

 

Bewaren

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen