World Antibiotic Awareness Week

Array

Elk jaar vragen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Unie in november aandacht voor antibioticaresistentie. Dit jaar vindt de World Antibiotic Awareness Week van 13 tot 19 november plaats en de European Antibiotic Awareness Day op 18 november. Ook het ministerie van VWS en het RIVM staan stil bij antibioticaresistentie. Op 14 november organiseren zij samen met Vilans het symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg. Kunt u er zelf niet bij zijn? In de volgende nieuwsbrief staat een verslag.

Antibioticaresistentie en ouderenzorg

Op 14 november organiseren het ministerie van VWS en het RIVM, in samenwerking met Vilans, kennisinstituut voor langdurende zorg, het symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg. Het symposium wordt gehouden in het kader van de Europese Antibioticadag.

Doelgroep: professionals die in de praktijk te maken hebben met antibioticaresistentie, hygiëne- en infectie vraagstukken, farmacie, verpleeghuizen en thuiszorg. Bijvoorbeeld huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en andere zorgprofessionals die verbonden zijn aan de zorg voor ouderen.

Locatie: Media Plaza, Jaarbeursplein Utrecht

Hieronder vindt u het programma en informatie over de workshops. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. Na aanmelding kunt u een keuze maken uit de workshops (twee rondes).
Is het maximum aantal deelnemers bereikt, dan krijgt u een melding dat u zich niet meer kunt aanmelden. U kunt zich dan nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Als u op de wachtlijst staat, dan informeren wij u in de week voorafgaand aan het symposium of wij een plaats voor u beschikbaar hebben
Accreditatie voor het kwaliteitsregister V&V is aangevraagd (3 punten).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen