Samenwerking Make-A-Wish Nederland en Prinses Máxima Centrum

Array
Ernstige zieke kinderen kracht en hoop geven voor toekomst

Make-A-Wish Nederland en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht gaan intensief samenwerken om kinderen met kanker tijdens hun behandeling energie en hoop te geven voor de toekomst. Zo ontwikkelt Make-A-Wish in de nieuwbouw van het Prinses Maxima Centrum een themakamer, een interactieve fantasievolle plek waar de kinderen het ziek zijn even los kunnen laten en deel kunnen nemen aan bijzondere activiteiten. Op vrijdag 3 november ondertekenden de organisaties een intentieverklaring voor deze samenwerking. Voorafgaand werden de kinderen die in het Prinses Máxima Centrum verblijven, op hun afdeling verrast met een virtual reality ervaring. Om de beoogde samenwerking te markeren, presenteerde Make-A-Wish de Wish Dome, een ontspannen ruimte waar gelijke activiteiten plaatsvinden als in de toekomstige themakamer.

Tijdens hun ziekte ondergaan kinderen met kanker zware behandelingen, zoals bijvoorbeeld een operatie, chemotherapie en bestraling. Het is van belang om zieke kinderen in deze periode de kracht van een wensvervulling te laten ervaren. Onderzoek toont namelijk aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en energie geeft, en blijvend impact heeft.

Onvergetelijke ervaring 

‘Make-A-Wish geeft kinderen en hun families een onvergetelijke ervaring en dat is o zo belangrijk’, aldus Diana Monissen, bestuursvoorzitter van het Prinses Máxima Centrum. ‘Dat sluit ook aan bij ons streven om het gewone leven voor kinderen nog zoveel mogelijk door te laten gaan. Bij de inrichting van onze nieuwbouw is dat ook het uitgangspunt, het kind staat in alle opzichten centraal.’’ Hanneke Verburg, directeur Make-A-Wish Nederland: ‘Op dit moment vervult Make-A-Wish 550 wensen per jaar en onze ambitie is om nog meer wensen van ernstig zieke kinderen te gaan vervullen. Wij zijn ontzettend blij met de themakamer in het Prinses Máxima Centrum waar we enerzijds de kinderen kracht kunnen geven tijdens de behandeling. Anderzijds is de themakamer een mooie gelegenheid om onze zichtbaarheid te vergroten en meer aanmeldingen te ontvangen. En dus nog meer gezinnen een enorme positieve energieboost te geven.’

Make-A-Wish Nederland


Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen
3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun allerliefste wensen te laten uitkomen. Zie voor meer informatie: www.makeawishnederland.org

Geconcentreerde topzorg en topresearch


Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker waarvan circa 75% kan worden genezen. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Vanaf mei 2018 gebeurt dit vanuit een nieuw complex waar naast zorg ook op uitgebreide schaal research zal plaatsvinden. Dit maakt het Prinses Máxima Centrum uniek in Nederland en uniek in Europa. Bij de zorg wordt nauw samengewerkt met zogenaamde shared care ziekenhuizen die de minder complexe onderdelen van de zorg voor kinderen met kanker uitvoeren.

Bron: Makeawishnederland.org

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen