Martini Apotheek nu tevens 24/7 dienstapotheek

Array

Met de komst van de huisartsenspoedpost op het terrein van het Martini Ziekenhuis, is de Martini Apotheek nu ook de dienstapotheek voor Groningen en Noord-Drenthe. Dat houdt in dat vanaf nu de apotheek open is voor mensen die in de avond en nacht hun medicijnen moeten ophalen. De Martini Apotheek is maandag tot en met zaterdag regulier geopend van 8.00 tot 17.30 uur en ’s avonds, ’s nachts en op zondag voor iedereen die met spoed medicatie op recept nodig heeft.

Na ziekenhuisopname, polikliniekbezoek of bezoek aan de Huisartsenspoedpost kunnen patiënten hun medicatie ophalen bij de Martini Apotheek. Dit heeft als voordeel dat zij direct hun medicatie mee naar huis kunnen nemen en de medicatie afgestemd is met de zorgverleners van het Martini Ziekenhuis en de Huisartsenspoedpost. De Martini Apotheek levert ook artikelen als verbandmiddelen, pijnstillers en neusdruppels.

Bereikbaarheid

De Martini Apotheek is te vinden op de begane grond van het Martini Ziekenhuis. Overdag en ’s avonds tot 22.00 uur kunnen klanten parkeren in de parkeergarage van het ziekenhuis en via de ‘binnendoor’ route naar de Martini Apotheek lopen. ’s Nachts (van 22.00 tot 8.00 uur) kunnen zij parkeren op de spoedparkeerplaats tegenover het voorplein van het Martini Ziekenhuis en de borden ‘spoedingang’ volgen.

Spoedtarieven

Overdag van maandag tot en met zaterdag geldt het normale dagtarief. ‘s Avonds en ‘s nachts (van 17.30 tot 8.00 uur) en op zondag (vanaf 8.00 uur) geldt een spoedtarief van €45 per geneesmiddel. Dit tarief wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Bij medicijnen die niet vergoed worden (bijvoorbeeld slaaptabletten) wordt het spoedtarief direct aan de balie afgerekend. Voor zelfzorgartikelen wordt alleen een diensttoeslag van €2 betaald.

Inzage in uw medicatiegegevens

Zorgverleners van het Martini Ziekenhuis kunnen alleen zien welke medicijnen patiënten al gebruiken, als zij hun eigen apotheek toestemming hebben gegeven om medicatiegegevens te delen. Toestemmingsformulieren hiervoor liggen bij elke apotheek. Online toestemming geven kan via www.ikgeeftoestemming.nl. Met name bij een spoedgeval kan snelle inzage in medicijngebruik complicaties voorkomen.

Bron: Martini Ziekenhuis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen