De uitdaging van HappyNurse om 785 verpleegkundigen en verzorgenden te werven

0
714
male doctor with red pen writing on the screen

Uitzendbureau en thuiszorgorganisatie HappyNurse gaat de uitdaging aan om de komende maanden 785 nieuwe medewerkers te vinden in heel Nederland. Gaat dat lukken? HappyNurse laat zien hoe het met deze uitdaging omgaat.

785 Happy Nurses

“HappyNurse is een uitzendbureau én thuiszorgorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden en gelooft dat zorg beter kan met de kracht van individuele zorgverleners. Als zij de ruimte krijgen om beter te worden in hun vak en op de juiste plek aan het werk kunnen, zorgen zij voor happy patiënten”, aldus Marijke Horstink, oprichter van HappyNurse. “We krijgen steeds meer verzoeken van zorginstellingen en cliënten om goede nurses te leveren. HappyNurse groeit, we hebben meer nurses nodig, daarom deze wervingscampagne. Doel is om begin volgend jaar 785 nieuwe nurses gevonden te hebben. Mede via de inzet van het eigen opleidingsinstituut HappyCampus kunnen zorgverleners die nog niet alle vereiste diploma’s of vaardigheden hebben, deze bij ons halen en daarna aan de slag. Tevens bieden we vakspecifieke opleidingen en trainingen voor verdere verdieping in het vak en persoonlijke ontwikkeling.”

Gemakkelijk solliciteren zonder CV via social media en actiepagina

Op 17 november 2017 gaat een landelijke campagne op social media en internet van start, die wordt gecombineerd met de lokale inzet van de uitzendbureaus en wijkteams.? Kandidaten kunnen vervolgens online een kort formulier invullen en hoeven zelfs geen CV toe te sturen. Het dichtstbijzijnde wijkteam of uitzendbureau neemt dan contact met de sollicitant op en bespreekt de mogelijkheden. Dit traject en vervolgstappen van enkele sollicitanten die op zoek zijn naar een happy job, is de komende weken te volgen op de Facebook pagina van HappyNurse en op de speciale pagina op de website. ?Ook komen zorgondernemers -de franchisenemers bij HappyNurse- van het uitzendbureau en een wijkteam zelf aan het woord tijdens hun zoektocht. Dit biedt de kans om een unieke blik te kunnen werpen achter de schermen.

Over HappyNurse

HappyNurse is een snelgroeiende arbeidsbemiddelaar en thuiszorgorganisatie voor de zorgsector met een brede dienstverlening in flexibel verpleegkundig personeel en wijkgerichte thuiszorg. Voor HappyNurse werken ruim 2.000 verpleegkundigen en verzorgenden. HappyNurse heeft inmiddels 50 vestigingen in Nederland: 18 regionale uitzendbureaus en 32 wijkteams. HappyNurse is in 2008 opgericht door Marijke Horstink.

Bron: HappyNurse